Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îi dă cea mai proastă veste lui Liviu Dragnea: Decizia pe care o ia CCR

paginadepolitica.ro
dragnea basescu

Senatorul Traian Băsescu, preşedintele PMP, susţine că membrii coaliţiei de guvernare au fost "incapabili" să gestioneze succesul electoral şi că actualul Guvern este "mai instabil" decât Guvernul tehnocrat.

"Mi se pare că s-au amăgit toţi că a guverna înseamnă strict a anunţa: mărim salarii, mărim ajutoare sociale, mărim nu ştiu ce. Or nu asta înseamnă a guverna, pe de-o parte. Pe de altă parte, mie acest Guvern mi se pare mai instabil decât Guvernul tehnocrat. Uitaţi-vă: dispute în interiorul PSD, Ponta şi cei din spatele lui cu Dragnea; dincolo, Tăriceanu cu Constantin la ALDE. E ceva, aşa, neclar. Realitatea este că au fost incapabili să gestioneze succesul electoral. În loc să fi avut un Guvern care vine, o dată pe săptămână, un premier cu miniştrii lângă el, facem asta, facem asta, nu aflăm nimic. Ne ducem în zona de fonduri europene, nu au făcut nimic mai mult decât Guvernul tehnocrat, deja au câteva luni bune de când guvernează", a afirmat Traian Băsescu, marţi, la B1 Tv, întrebat ce opinie are despre activitatea actualei guvernări de până acum.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

Preşedintele PMP a previzionat că anul acesta gradul de absorbţie al fondurilor europene va fi "cam zero", întrucât, pe cele 10 programe operaţionale sunt autorizate doar două autorităţi de management. Băsescu a subliniat, legat de acest aspect, că pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 autorizarea nu se mai face de la Bruxelles, ci de către fiecare stat membru al UE în parte printr-o instituţie, în cazul României fiind vorba de Curtea de Conturi, prin Secţia de Audit.

Despre prestaţia de până acum a lui Sorin Grindeanu ca premier, preşedintele PMP a spus: "N-aş vrea să se creadă că sunt în Opoziţie şi nu-mi place nimic, e prea mare căciula pentru dânsul, pentru experienţa şi anvergura lui ca politician".

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

"E uriaşă, i-a căzut pe ochi, e pe vârful nasului, nu are cum. Mă uit la ieşiri infantile, după ce zice Dragnea, se corectează. (...) Nu, în România îţi trebuie un premier 'tare'", a spus Băsescu.

Fiind întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea fi un astfel de prim-ministru, el a răspuns: "N-aş spune că e cel mai tare, poate mai caută prin PSD, pe acolo". Băsescu a adăugat că nu ştie cine ar putea fi din PSD cea mai "tare" variantă de premier.

Citește și: Un inginer s-a însurat cu femeia-robot pe care a construit-o / VIDEO

"Nu ştiu, dar nici cu Dragnea nu merge, nu merge pentru că are o problemă cu o condamnare", a mai spus el.

Preşedintele PMP s-a arătat sceptic şi cu privire la varianta ca Liviu Dragnea să devină, la un moment dat, o opţiune ca premier în cazul în care CCR va decide că persoanele care au suferit condamnări penale pot fi membri ai Guvernului.

Citește și: David Copperfield a batjocorit Oscarul la gala premiilor Academiei de muzică country / VIDEO

"Nu cred, deşi văd că tot amână decizia, nu cred că vom avea o Curte Constituţională care să se compromită spunând da, dacă ai fost condamnat poţi să fi membru al Guvernului. Noi avem o interdicţie de principiu pentru membrii Guvernului. Aici nu putem veni să spunem: 'păi nu, că după ce a fost condamnat, e un om liber'. Nu, statul român a introdus câteva restricţii", a mai declarat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.