Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îi ia apărarea lui Felix Bănilă: 'Nu sunt de acord cu abordarea preşedintelui. E un amestec brutal într-un dosar extrem de important'

Inquam Photos / Octav Ganea
Felix Banila

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu este de accord cu abordarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la procurorul şef al DIICOT, susţinând că aceasta "parcă e un amestec brutal într-un dosar extrem de important". Totodată, Băsescu cataloghează drept ilegală anularea pe cale administrativă a amenzii aplicate Monicăi Melencu pentru nerespectarea deciziei judecătorului privind prelevarea de probe pentru analiza ADN.

"Nu sunt de acord cu abordarea cu privire la şeful DIICOT. Şeful DIICOT nu e anchetator, iar pe de altă parte parcă e un amestec brutal într-un dosar extrem de important", a spus Băsescu, vineri seară, la B1 Tv.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

Acesta a explicat că într-o anchetă precum cea de la Caracal "trebuie răbdare".

Fostul şef al statului a spus că mama Luizei Melencu, "oricât de necăjită, trebuie să se supună unei decizii a instanţei".

"În cazul ăsta este multă durere şi pe lângă cei îndureraţi sunt o groază de profitori, inclusiv ieşirea preşedintelui, în condiţiile în care s-a dus un ofiţer de poliţie şi, fără să dea prea multe explicaţii, a spus: doamnă, poftiţi, treceţi la executarea unei ordinului judecătoresc. Acum, nu toţi au talentul să fie gingaşi, mai ales când lucrează în meserii de-astea în care văd oameni morţi. Sunt de acord că putea fi o oarecare exagerare, o oarecare brutalitate în abordare, am în vedere însă că foarte probabil exista şi o presiune de la partenerii care urmau să facă acest ADN. (…) Doamna trebuia să înţeleagă că, oricât de necăjită şi îndurerată ar fi, legea este valabilă şi pentru dânsa", a afirmat Băsescu.

Cu privire la anularea amenzii aplicate de DIICOT Monicăi Melencu, Băsescu consideră că aceasta este ilegală.

"În mod categoric, odată cu ieşirea preşedintelui s-a intrat în zona populismelor: tăiem amenda… eu nu spun că nu a fost prea mare, 5.000 de lei, o amendă uriaşă, a fost mult prea mare, dar putea fi contestată la Tribunal, că familia Luizei este foarte bine asistată de avocatul Tonel, putea să facă o întâmpinare la Tribunal să i-o anuleze sau să i-o reducă, nu trebuia să se procedeze la o anulare administrativă ilegală a acelei amenzi”, a adăugat fostul preşedinte.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

Procurorul-şef al DIICOT Felix Bănilă şi-a anunţat miercuri demisia de onoare - solicitată luni de preşedintele Klaus Iohannis - declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.