Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl TAXEAZĂ pe Antonio Tajani pe tema anchetării Laurei Codruța Kovesi: 'E dublu standard'

www.romaniatv.net
traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat, referitor la criticile oficialilor europeni la măsura punerii sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, că este un dublu standard, pentru că aceștia au cerut să nu se amestece oamenii politici în justiție, iar acum solicită Guvernului să oprească ancheta.

Citește și: Traian Băsescu a anunțat de ce referendumul lui Klaus Iohannis este un dezastru: 'Și-a prins urechile. E catastrofal'

„Nu e un dictat. Cred că e o scăpare. Nu poți să îmi spui să nu se bage oamenii politici în justiție și pe urmă să vii să ceri Guvernului să se oprească ancheta. E dublu standard. Aveam în MCV să nu se implice oameni politici în numirea procurorilor, scrise negru pe alb. Spuneți-mi dacă ați văzut ceva mai politic decât modul cum se selectează procurorul-șef european. În PE, cu oameni politici. Ce vrei mai mult de atât?”, a afirmat Traian Băsescu, marți seară, la TVR 1, relatează Mediafax.

Întrebat dacă Kovesi e o victimă în toată această poveste, fostul președinte a răspuns: „Ca să putem spune că este victimă ar trebui să fim de acord că nu trebuia să îl aducă pe Popa. Dacă stătea în birou și autoritățile române spuneau dacă nu avem bani în buget stai domnule acolo. Când ai un fugar să îmi spui ce le spune cum îmi aduci fugarii. La situații extraordinare statul acționează cum poate, cu mijloace extraordinare”.

Reacția lui Băsescu vine în contextul în care Antonio Tajani a afirmat, vinerea trecută pe Twitter, că este îngrijorat de veştile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, precizând că PE susţine candidatura acestei la şefia Parchetului UE şi că va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.

Citește și: 'Nu există iertare' pentru Augustin Lazăr! Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici cere DEMISIA de onoare a procurorului general

Aceleași îngrijorări le-a transmis și Comisia Europeană, purtătorul de cuvânt al CE Margaritas Schinas afirmând, săptămâna trecută, că e crucial ca toţi candidaţii înscrişi pentru şefia Parchetului European, printre care se număr şi Laura Codruţa Kovesi, să fie trataţi corect şi să poată participa la toţi paşii procedurii de selecţie.

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secția de anchetare a magistraților în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanța supremă. Magistraţii ÎCCJ vor judeca, miercuri, 3 aprilie, contestaţia lui Kovesi la controlul judiciar pentru 60 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.