Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nu există iertare' pentru Augustin Lazăr! Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici cere DEMISIA de onoare a procurorului general

www.bugetul.ro
Octav Bjoza

Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, afirmă că procurorul general ar trebui să-şi dea demisia dacă se dovedeşte că a fost parte din comisia care i-a refuzat eliberarea condiţionată disidentului anticomunist Iulius Filip, pe motiv că a continuat acţiunile subversive împotriva regimului Ceauşescu.

CITEȘTE ȘI: Nasul îţi transmite mesaje despre sănătatea ta. Care sunt acestea şi cum le poţi traduce

"Am aflat cu întârziere de acest lucru, pentru că am fost invitat la un congres internaţional două zile. Colegul nostru Iulius Filip a dat dovadă de un foarte mare curaj luând atitudine când foarte mulți erau resemnați și acceptau acea situație. (...)

Dacă ceea se s-a găsit în documente este adevărat, noi nu putem fi decât de partea lui Iulius Filip. Treaba trebuie să fie clară pentru toată lumea. Nu ne putem abandona frații de suferință în astfel de momente, deși ne aflăm într-un an preelectoral. Dacă documentele precizează că este vorba de Augustin Lazăr, atunci fapta este reprobabilă și trebuie măcar să își ceară scuze față de Iulius Filip, dacă nu chiar mai mult decât atât. De demisie de onoare nu poate fi vorba în România. Primul care a arătat că există demisie de onoare a fost Gavril Dejeu. De atunci nu îmi aduc aminte, poate or mai fi fost și alții. (...)

Nu există nicio iertare din partea noastră. Am iertat prea multe. În eventualitatea în care este vorba despre acest domn Lazăr, cu toată reținerea, pentru că avem alegeri și asocitatia noastră nu se asociază de partea unei formațiuni politice, cred că ar fi trebuit ca domnia s să își dea demisia", a declarat Octav Bjoza, într-un interviu la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Prepară-ţi acasă cafeaua ideală: Condimetele care îţi dau o cu totul altă experienţă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.