Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl taxează pe Marcel Vela, după ultima decizie: 'Încă n-am văzut atâta, cum sa-i spun, nesimțire?! E unic în Europa asa ceva'

Inquam Photos / Octav Ganea
Traian Basescu

Traian Băsescu a intervenit vineri seară la România TV pentru a discuta despre alegerile locale şi a atins şi tema delegării atribuţiilor de către ministru de Interne, Marcel Vela, pentru funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, cea care se ocupa de relația cu prefecturile, secretarului de stat Gheorghe Sorescu, cel care răspunde de Instituția Prefectului. Celelalte atribuţii care revin în sarcina ministrului nu au fost delegate.

Băsescu a catalogat drept ”nesimțire” decizia lui Vela și consideră gestul său ca fiind unic în Europa. În plus, fostul președinte al României se întreabă cum de a acceptat premierul Ludovic Orban această delegare de atribuții.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

"Încă n-am văzut atâta, cum sa-i spun, nesimțire? Ministerul de Interne este cel care organizează alegerile. Ministrul este primul responsabil de buna desfășurare și organizare. Cum o pleca ministrul de Interne la Caransebeș să se aleagă consilier?

E unic în Europa asa ceva. Primul vinovat nu e el, că se vede că în afară de geacă și aia cu ochii nu are de spus nimic publicului. Dar, premierul Orban cum i-o fi dat drumul să plece? Îi putea da drumul doar în situația în care chiar premierul și-ar fi asumat îndatoririle Ministerului de Interne.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

După mine, trebuia făcut totul ca să se țină alegerile, pentru că orice manual ne spune că legitimitatea trebuie înnoită la 4 ani. Însa modul cum se desfășoară este împotriva oricărei recomandări de bun simț. Trebuia introdus votul prin corespondență. Așa cum vin taloanele de pensii, așa puteau să vină și buletinele de vot. Aveam și experiență, pentru ca am trimis aproape un milion de plicuri la alegerile prezidențiale.", a spus Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.