Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu lovește decisiv: Acolo s-au falsificat probe

basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta nu are altă soluţie decât să îşi dea demisia din fruntea Guvernului, iar fiecare minut de întârziere în anunţarea acestei decizii este "o eroare", afirmând că deja "a lungit lucrurile" şi a creat o criză politică.

Citește și: Victor Ponta are SURSE la DNA! Adevăratul motiv pentru care și-a dat demisia din fruntea PSD

"El trebuia să facă acest lucru (să demisioneze, n.r.) de la bun început, de când i s-au adus la cunoştinţă acuzaţii legate de parteneriatul dintre cabinetul lui Şova şi cabinetul lui. Era clar că falsificarea de documente nu-l va duce decât la inculpare. A lungit lucrurile şi le-a încurcat, creând şi o criză politică. Acum, în opinia mea, fiecare minut în care nu-şi anunţă demisia este o eroare", a spus Traian Băsescu, la plecarea de la sediul PMP.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, anunț crucial pentru Victor Ponta

Întrebat cum comentează situaţia actuală a premierului Victor Ponta, urmărit penal în dosarul "Turceni-Rovinari", Traian Băsescu a spus că acum abordarea lui Ponta nu poate fi decât una corectă, legată de demisie din fruntea Guvernului.

Citește și: Victorie pe toată linia pentru Sebastian Ghiță împotriva DNA

"Eu am fost adversarul acelei aşa-zise incompatibilităţi, dar de ani de zile susţin faptul că Ponta şi Şova au făcut afaceri ilegale la Turceni - Rovinari, bazate pe trafic de influenţă. Şi iată că acum se întâmplă. Nu am niciun dubiu că Ponta şi Şova au responsabilităţi în afacerea Rovinari-Turcineni, cum nu am niciun dubiu de ce Ponta a cerut partidului să-l protejeze pe Şova. Acolo s-au falsificat probe, or Ponta se pare că este părtaş la această falsificare a probelor de către cabinetul lui Şova. De asta mi s-a părut atât de la nelalocul ei acea descoperire de incompatibilitate care susţine ca argumente, când de fapt e afacerea Turceni-Rovinari. Este cazul votului în diasporă, care a fost obstrucţionat cu ştiinţa şi cu instrucţiunile primului ministru, este cazul Rompetrol. Sunt destule, justiţia nu are nevoie să intre în relaţia cu Ponta în lucruri mărunte şi care sunt greu de susţinut. Cred că acum abordarea lui Ponta nu poate fi decât una corectă, legată de demisie din fruntea Guvernului, nu are altă soluţie", a mai spus Băsescu.

Întrebat pe cine vede ca înlocuitor al lui Ponta la conducerea Guvernului, după o eventuală demisie, Băsescu a spus că aceasta este "o treabă a preşedintelui".

Citește și: Victor Ponta: Sunt exact ca Ion Iliescu și Adrian Năstase! Mesaj cheie pentru Liviu Dragnea

"El va trebuie să negocieze cu o majoritate sau majoritatea să vină gata negociată la preşedinte, deşi aici preşedintele are putere foarte mare în a spune: «Pe acesta îl desemnez». Mergem la Parlament şi nimeni nu va îndrăzni să facă să cadă de două ori Guvernul pentru că se dizolvă Parlamentul", a adăugat Băsescu.

Citește și: Gafă marca Euronews: Premierul Monta a fost inculpat

Întrebat dacă PMP ar putea să participe la negocierile pentru formarea unui viitor Guvern, Traian Băsescu a spus că "PMP este prea mic să fie la negocierile de la masa celor mari".

"PMP poate asista, poate să aibă un punct de vedere. Nu cred că PMP este un partid care poate decide coaliţiile viitoare", a precizat Băsescu.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este cercetat alături de Dan Şova, iar procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru. Procurorii i-au schimbat calitatea din suspect în inculat, dar nu au luat în cazul premierului măsura controlului judiciar, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.