Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după acuzaţiile de FRAUDARE a alegerilor: 'Speculaţii de cea mai PROASTĂ calitate'

Traian Basescu audiat la ICCJ

După ce Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor parlamentare a făcut recent public raportul, poate una dintre cele mai aşteptate reacţii privind concluziile comisiei a fost cea a fostului preşedinte Traian Băsescu. Actualul senator susţine că nu a citit raportul, dar că acuzaţiile privind fraudarea alegerilor nu au niciun suport. "Speculaţii de cea mai proastă calitate", a concluzionat Băsescu, la România TV.

"Eu cred ca sunt atat de ridicoli cu aceste concluzii incat nu merita o reactie a mea. Voi reflecta daca reactionez. Nici nu am avut curiozitatea sa citesc raportul pentru ca stiu ca alegerile nu au fost fraudate in favoarea mea. In timp ce noi am avut un singur reprezentant in sectiile de votare, ei au fost reprezentanti ai 6 patide. Cum putea acel om sa fure buletine de vot? (...) Speculatii de cea mai proasta calitate", a declarat Traian Băsescu.

Raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 aduce acuzaţii grave şi susţine că s-au constatat acţiuni concrete ale instituţiei prezidenţiale, reprezentate de Traian Băsescu, dar şi ale Guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu. 

"În realizarea planului privind fraudarea alegerilor prezidenţiale, reprezentanţii celor două instituţii au acţionat în forţă, cu rea credinţă, în total dispreţ faţă de lege. Pe cale de consecinţă, ţinând cont de faptul că diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost doar de 70.321, care reprezintă aproximativ 0,68% din voturile valabil exprimate, şi acţiunile de natură a determina fraudarea alegerilor fiind în favoarea candidatului Traian Băsescu, concluzionăm că amploarea acţiunilor a fost de natură a schimba rezultatul alegerilor", se menţionează în raport. 

În document sunt precizate ca infracţiuni posibile constituirea unui grup infracţional organizat în vederea comiterii de infracţiuni electorale, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, scrie Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.