Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, reacție FURIBUNDĂ după moartea lui Dan Adamescu: 'A fost UCIS'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu la Parchetul General

Fostul președinte, Traian Băsescu are o reacție furibundă după decesul miliardarului Dan Adamescu. Actualul șef al PMP îi pune la zid pe procurorii și pe judecătorii care i-au refuzat eliberarea mogulului, deși starea sa de sănătate era una precară.

Citește și: Război total între Klaus Iohannis și PSD: 'Grațierea nu e pentru politicieni' / VIDEO

"Voi chiar nu răspundeți de nimic? Moartea lui Adamescu, om condamnat la patru ani de închisoare, deci nu condamnat la moarte. Datorită stării de sănătate avocaţii domnului Adamescu au cerut în mod repetat instanţelor, eliberarea condiţionată a milionarului. Avea acest drept din cauza stării de sănătate.

Procurorii DNA au avut în mână toate actele medicale ale omului, acte care demonstrau o situaţie critică a sănătăţii. Cu toate acestea, au cerut cu înverşunare menţinerea stării de încarcerare. Mai mult, starea de sănătate a fost agravată de boli contractate în penitenciar. Judecătorii, şi ei, cu actele medicale în mână, dar obedienţi şi înspăimântaţi de presiunea procurorului DNA, au menţinut starea de încarcerare a unui om slăbit de boală până la epuizare. Acest om a fost ucis de dispreţul pentru viaţă al procurorilor şi judecătorilor fără ca cineva să-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept. Oare ştim câte zeci/sute de oameni simpli, necunoscuti dar bolnavi, mor anual în penitenciare din cauza dispreţului pentru viaţa deţinuţilor al procurorilor şI judecătorilor? Ei sunt oameni simpli, nu sunt milionari ca Adamescu şi mor neştiuţi de nimeni.", a tunat Băsescu.

Vezi și: Iohannis: 'România nu va primi nicio AMENDĂ de la CEDO. S-au făcut calcule pe colțul mesei' / VIDEO

Și asta nu e tot. Băsescu a lansat și un atac dur la adresa Consiliului Suprem al Magistraturii. "Aştept să fiu acuzat de CSM pentru afectarea independenţei justiţiei. Sau poate Inspecţia CSM va ancheta deciziile judecătorilor în astfel de cazuri? Nu cred.

Vezi și: Liviu Dragnea anunţă ce se întâmplă cu ordonanţele pe Justiţie: 'Azi noapte a murit un om'

PS- Pentru că "România Liberă" nu m-a atacat consecvent în cele două mandate, ba de multe ori m-a susţinut, mafia din presă spune “Adamescu, miliardarul lui Băsescu“. O mare minciună. Poate am fost în acelaşi timp în acelaşi salon la diverse recepţii. Cu domnul Adamescu am discutat însă o singură dată la Cotroceni, când am discutat şi cu alte societăţi de asigurare. Voiam să aflu care este potenţialul societăţilor româneşti de a face asigurări private de sănătate. Recunosc, nu m-a convins că asigurările private de sănătate pot fi făcute numai de asiguratori români, atâta timp cât aveau uriaşe întârzieri la plata asigurărilor auto CASCO şi RCA.", a încheiat Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.