Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu trage semnalul de alarmă, după proteste: bătălia care RUINEAZĂ

facebook
Traian Basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu trage un semnal de alarmă, după protestele masive care au avut loc în mai multe oraşe din ţară. Băsescu susţine că este un moment greşit pentru un război politic, pentru că pe scena internaţională toată lumea se repoziţionează atât în Europa, cât şi în NATO, iar România, dacă nu este atentă, ar putea rămâne în afara jocului.

Citeşte şi: Șeful SRI, audiat în cazul protestelor din țară / SURSE

Citeşte şi: PSD îl AVERTIZEAZĂ pe Iohannis: 'UNICA soluție este SUSPENDAREA președintelui'

"Bătălia care ruinează statul
Toate ţările membre au ca prioritate a momentului repoziţionarea în interiorul UE ca urmare a Brexit-ului şi adaptarea la noile realităţi ale NATO urmare a alegerii lui Donald Trump în SUA.
La noi în schimb tot efortul, toată energia politicienilor şi a instituţiilor de forţă sunt concentrate într-o cumplită bătălie pentru putere având ca principală miză justiţia. 
Este tipul de bătălie care poate ruina statul, iar când bătălia se va fi terminat am putea constata că România nu mai reprezintă nimic nici în UE şi nici ăn NATO .
Soluţia ? 
Discuţii corecte şi dezbatere publică fără patimă despre justiţie şi acţiune imediată de repoziţionare în NATO şi UE", scrie Traian Băsescu, pe pagina personală de Facebook.

La această postare, unul dintre internauţi l-a întrebat pe fostul preşedinte de ce nu a ieşit la proteste.

"N-aveam cum să fiu pentru că din punct de vedere al statului democratic,al statului de drept nici, una din părţi nu are dreptate integral. Şi-a luat fiecare dreptatea lui dar nu dreptatea specifică unui stat democratic", a răspuns Traian Băsescu.

Un alt internaut l-a acuzat pe Traian Băsescu că îşi doreşte să treacă amnistia şi graţierea. "Mda, vad ca iti doresti in continuare ca aministia si gratierea sa treaca...te rog, nu ne mai insulta inteligenta (in special celor care iesim acum in strada dar n-am iesit la vot in 2012, la referendumul loviturii de stat) cu atitudinea asta "impaciuitoare".

Traian Băsescu i-a răspuns rapid: "Ce cauţi aici dacă eşti cu mintea întunecată de ură şi incapabil să înţelegi că ţara are nevoie de echilibru ? Întoarce-te nene în anii 50 dacă asta îţi este pasiunea. Eu sigur nu mai vreau anii 50 în RO. În mod cert, eu susţin introducerea în coduri a celor 50 decizii ale CCR. Tu poţi să susţii ce vrei", scrie fostul preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.