Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Berbeceanu: Am reuşit să scădem coeficientul de infectare în București, dar cifrele sunt încă îngrijorătoare

Inquam Photos / Octav Ganea
berbeceanu juramant

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, îi îndeamnă pe bucureşteni să respecte restricţiile temporare impuse de autorităţi, remarcând că a scăzut coeficientul de infectare cu COVID-19, dar că numărul persoanelor depistate pozitiv în ultimele 24 de ore este unul destul de ridicat.

"Dragi bucureşteni, împreună am reuşit să scădem coeficientul de infectare până la 4,99 la o mie de locuitori (calculat pentru ultimele 14 zile). Însă numărul persoanelor depistate pozitiv în ultimele 24 de ore este unul destul de ridicat (927). Cifrele sunt încă îngrijorătoare, dar scăderea gradului de infectare ne dă speranţe! Doar cu sprijinul dumneavoastră, numai împreună vom putea să diminuăm, câte puţin în fiecare zi, indicele de infectare, să scădem zilnic numărul persoanelor infectate, să ajutăm la decongestionarea unităţilor de primire a urgenţelor şi a secţiilor de terapie intensivă", a scris el pe Facebook.

Berbeceanu a lansat un apel la respectarea cu stricteţe a regulilor sanitare şi a subliniat importanţa purtării măştii de protecţie şi a distanţării fizice.

"Haideţi să respectăm restricţiile temporare impuse de autorităţi la recomandarea specialiştilor, pentru că doar în acest fel putem să încetinim răspândirea comunitară a virusului, pentru ca apoi, într-o perioadă cât mai apropiată, să putem să ne bucurăm de relaxarea unora dintre măsuri. Numai împreună vom reuşi!", a menţionat prefectul.

Potrivit datelor furnizate joi de Grupul de Comunicare Strategică, în municipiul Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, a scăzut uşor sub 5 la mia de locuitori. Astfel, Capitala are o incidenţă de 4,99 la mia de locuitori, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară, când a avut 5,04.

Miercuri, în Bucureşti s-au înregistrat 946 de cazuri noi de SARS-CoV-2, iar joi numărul de cazuri noi a fost de 927.

Până în prezent, la nivelul Capitalei s-au înregistrat 46.668 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.