Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba-Iulia, și-a lansat cartea autobiografică 'Radiografia unei mârșăvii judiciare'

Facebook
Traian Berbeceanu

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba-Iulia, Traian Berbeceanu, și-a lansat, vineri, cartea autobiografică „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, în care povestește modul prin care a trecut printr-o anchetă și prin arestare, iar ulterior a fost achitat, potrivit Mediafax.

Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba-Iulia a scris, vineri, pe Facebook, faptul că în cartea autobiografică dezvăluie cum s-a ajuns la anchetarea lui și la „inculparea cu orice preț”, dar și cum a fost achitat de acuzațiile care i s-au adus.

Citește și: Apel urgent al lui Alexandru Cumpănașu: ‘Vă rog să descifrați ce scrie pe acest document’

„În carte vă sunt dezvăluite modalităţile perfide şi ilegale prin care reprezentanţi ai unor instituţii judiciare şi-au dat mâna cu lideri ai crimei organizate, sprijiniţi fiind de lucrători ai serviciilor de informaţii, urmărind inculparea mea cu orice preţ pentru fapte imaginare şi înlăturarea mea de la conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Toate aceste acţiuni au fost generate de teama că, împreună cu echipa mea, obţinusem probe care ar fi putut conduce la demararea unor dosare penale pe numele unora dintre ei, la redeschiderea unor cauze în care fuseseră anterior cercetaţi ori la iniţierea unor cercetări disciplinare”, a spus Berbeceanu.

Cartea lui Traian Berbeceanu, „Radiografia unei mârșăvii judiciare” cuprinde, în mare măsură, memoriile polițistului angajat în lupta împotriva crimei organizate din România. De altfel, fostul ofițer scrie că: „România nu își merită polițiștii”.

Citește și: SURSE Incompetență sau complicitate? De-abia azi a fost cerut desfășurătorul numărului de pe care a fost sunată mama Alexandrei

„Soarta m-a împins către structurile de combatere a crimei organizate. Am fost pe rând ofițer antidrog, șef de serviciu, iar după aceea am condus BCCO Alba Iulia, una dintre cele mai performante structuri ale Poliției Române. Chiar dacă am fost polițist vreme de 25 de ani și iubesc meseria asta, mi-aș dori ca fiul meu să încerce oricare alt drum. Pentru că, în aceste vremuri, am ajuns să cred că România nu-și merită polițiștii! Așa cum sunt ei!”, scrie Berbeceanu.

În cartea autobiografică, Traian Berbeceanu povestește cum a absolvit Universitatea Tehnică din Petroșani, apoi a fost, pentru o scurtă perioadă profesor de fizică la două licee. Și mama lui Berbeceanu a fost profesor. Ulterior, s-a decis să devină polițist, ca tata, a început ca locotenent judiciarist al Poliției din Deva și a lucrat la investigarea infracțiunilor comise cu violență. Acolo s-a îndrăgostit de fiica șefului din acea perioadă și s-a căsătorit, povestește fostul ofițer în cartea autobiografică.

Citește și: Un expert criminolog sparge gheața! Are la îndemână un astfel de om, cu un intelect nu foarte dezvoltat

Traian Bereceanu a fost șef al BCCO Alba Iulia între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT.

A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Berbeceanu a fost achitat în 2016, fiind găsit nevinovat pentru faptele luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.