Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica a semnat trei contracte de execuţie pentru proiectul de interes comun 'Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu'

transelectrica

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anunţa marţi că a semnat trei contracte de execuţie în valoare totală de 356,9 milioane lei pentru proiectul de interes comun „Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu” finanţat din fonduri europene în cadrul ”Mecanismului pentru Interconectarea Europei”, potrivit news.ro.

”În urma derulării procedurilor de achiziţie, Transelectrica a semnat contracte de execuţie pentru trei dintre cele patru componente ale proiectului, respectiv pentru LEA 400 kV Cernavodă -Stâlpu (contract 919/30 octombrie 2019, în valoare de 287 de milioane de lei), staţia 400 kV Stâlpu (contract 920/31 octombrie 2019, în valoare de 58,4 milioane de lei) şi extinderea staţiei 400 kV Cernavodă (contract 168/11 februarie 2019, în valoare de 11,5 milioane de lei)”, arată un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Termenul de execuţie este de 24 de luni de la data înscrisă în Ordinul de începere a lucrărilor.

Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu vizează consolidarea secţiunii transversale între coasta de vest a Mării Negre (estul României) şi restul sistemului european, contribuind totodată la întărirea reţelei de transport al energiei electrice din România, la creşterea capacităţii de interconexiune dintre România şi Bulgaria şi la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei.

Noua linie de 400 kV va avea o lungime de circa 160 de kilometri, iar pentru punerea ei în funcţiune este necesară construirea Staţiei 400 kV Stâlpu şi extinderea staţiilor de 400 kV Cernavodă şi Gura Ialomiţei.

Citește și: Viorica Dăncilă îl perforează pe Klaus Iohannis! Lovitura de grație pe care i-a dat-o azi

Proiectul„Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu” este primul proiect de interes comun derulat de Transelectrica, care a primit finanţare europeană în sumă de maxim 27 de milioane de euro în cadrul mecanismului CEF.

Acesta are următoarele componente: Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 kV d.c. Cernavodă - Stâlpu; staţia 400 kV Stâlpu; extinderea Staţiei 400 kV Cernavodă; extinderea Staţiei 400 kV Gura Ialomiţei.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% faţă de prima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei.

Compania are circa 2.200 de salariaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.