Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transelectrica va distribui dividendele pentru anul 2022

transelectrica

Adunarea Generală a Acţionarilor companiei Transelectrica a aprobat acordarea unui dividend brut pe acţiune de 0,71 lei din profitul înregistrat la 31 decembrie 2022, potrivit unui raport al companiei, remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Pentru situaţiile financiare aferente exerciţiului financiar 2022, repartizarea profitului la CNTEE Transelectrica SA se efectuează în conformitate cu legislaţia aplicabilă companiilor naţionale cu capital majoritar de stat. În aceste condiţii, potrivit propunerii de repartizare pe destinaţii legale a profitului contabil rămas după deducerea impozitului pe profit la data de 31 decembrie 2022, valoarea totală a dividendelor pentru anul 2022 ce vor fi alocate acţionarilor CNTEE Transelectrica SA, persoane juridice şi fizice, rezidente şi nerezidente, este de 52.045.231 lei", se spune în document.

Numărul de acţiuni aferent capitalului social subscris şi vărsat este 73.303.142, iar valoarea dividendului brut pe acţiune aferent profitului anului 2022 este de 0,71 lei.

"Menţionăm că, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal în vigoare, la plata efectivă a dividendelor, impozitul pe dividend urmează a fi reţinut la sursă şi virat la bugetul de stat de către Transelectrica", se mai arată în raport.

Compania va efectua plata dividendelor prin intermediul Depozitarului Central, potrivit regulilor emise în acest sens de către acesta, precum şi al participanţilor la sistemul acestora, informează Agerpres.

Acţionarii care primesc dividende pentru anul 2022 sunt cei înregistraţi în evidenţele Depozitarul Central corespunzător datei de înregistrare propusă a fi 07.06.2023, ex-date 06.06.2023.

Termenul de la care va începe plata dividendelor este 27 iunie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.