DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Transfond anunță noi servicii: Instituțiile financiar-bancare din România vor putea efectua plata cu telefonul mobil

arsis.ro
plata-telefon

Transfond oferă, din 24 septembrie, posibilitatea iniţierii simplificate de plăţi între două conturi deschise la bănci diferite, utilizând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului plăţii, prin intermediul serviciului AliasPay disponibil permanent, informează instituţia.

Această facilitate va fi oferită consumatorilor finali (persoane fizice sau juridice) prin intermediul băncilor/furnizorilor de servicii de plată care vor participa la serviciul AliasPay. Aceştia au la dispoziţie începând de joi documentaţia AliasPay, ca parte integrantă a Regulilor de sistem ale SENT (Casa de Compensare a plăţilor interbancare în lei şi în euro, administrată de Transfond), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

"Aşadar, accesul consumatorilor finali de servicii financiare la AliasPay este determinat de aderarea în prealabil a propriilor bănci/furnizori de servicii de plată la acest serviciu. AliasPay este un serviciu de tip SPL (Standardised Proxy Lookup) care permite iniţierea de plăţi pe baza unui alias (numărul de telefon mobil) pe care cel care face plata îl cunoaşte la momentul iniţierii acesteia. AliasPay realizează corelarea, pentru furnizorii de servicii de plată, între alias şi numărul de cont IBAN al beneficiarului plăţii. În implementarea serviciului, Transfond a utilizat schema SPL a Asociaţiei Române a Băncilor", se precizează într-un comunicat Transfond remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, AliasPay va fi alimentat de către banca beneficiarului şi interogat de către banca iniţiatorului unei plăţi.

Nivelul de securitate şi disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcţionarea Casei de compensare a plăţilor interbancare, Transfond punând la dispoziţie, de asemenea, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

"Printre avantajele utilizării soluţiei AliasPay de către băncile/furnizorii de servicii de plată se numără: costuri reduse cu reţelele de comunicaţii (reutilizare TFDNet), siguranţă operaţională, eficienţă, asigurarea interoperabilităţii la nivel SEPA fără a necesita dezvoltări de către participant, arhivare electronică, HelpDesk disponibil 24/7/365. Avantajul major pentru consumatorul final este reprezentat de iniţierea unei plăţi pe baza contactelor din agenda telefonică, fără cunoaşterea IBAN-ului beneficiarului.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’

"Suntem încrezători că furnizorii de servicii de plată din România vor vedea potenţialul acestui serviciu atât din punct de vedere al fidelizării clienţilor actuali, prin oferirea unei experienţe de plată facilă şi confortabilă, aliniată cu cele mai moderne standarde europene şi internaţionale în domeniu, cât şi din punct de vedere al atragerii de noi clienţi, care apreciază un portofoliu de servicii inovatoare, cum este şi AliasPay, având ca elemente definitorii simplitatea şi eficienţa. Transfond rămâne alături de comunitatea financiar-bancară, în identificarea şi oferirea celor mai potrivite servicii cu valoare adăugată care să susţină dezvoltarea continuă a pieţei plăţilor electronice din România", a declarat Sabin Carantină, director general al Transfond.

Transfond este administratorul şi operatorul Casei de Compensare Automată a plăţilor comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituţiilor financiare şi financiar-bancare, în ceea ce priveşte plăţile interbancare de retail în moneda locală şi în euro, atât naţional cât şi transfrontalier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.