Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transgaz a depus cerere de participare la privatizarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

TransGaz cumpara vestmoldovgaz

Transportatorul naţional de gaze Transgaz (simbol bursier TGN) a anunţat că Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic Transgaz, a depus joi cererea de participare la concursul investiţional de privatizare a companiei de stat moldovene Vestmoldtransgaz, informează news.ro.

”La data de 28 decembrie 2017, Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic SNTGN Transgaz SA, a depus cererea de participare la concursul investiţional de privatizare a întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz”, arată un comunicat transmis joi seara de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vestmoldtransgaz este operatorul de sistem de transport gaze naturale care gestionează pe teritoriul Republicii Moldova interconectorul Iaşi-Ungheni şi a fost inclus de Guvernul moldovean în lista companiilor scoase la privatizare în luna octombrie 2017.

Eurotransgaz a fost înfiinţată în baza deciziei acţionarilor Transgaz, în şedinţa din 12 decembrie 2017.

De altfel, Transgaz a decis recent majorarea capitalului social al societăţii cu răspundere limitată înfiinţată în Republica Moldova, în vederea participării la procedura privatizării companiei de stat moldovene Vestmoldtransgaz.

Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preţ de 180 milioane euro şi cu condiţia investirii a 93 milioane euro în următorii doi ani.

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniul specific activităţii sale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

Transgaz a raportat în primele nouă luni un profit net de 433,5 milioane lei, mai mare cu 21% faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut, de 358,46 milioane lei.

De asemenea, veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12 au crescut cu 5% faţă de realizările din ianuarie-septembrie 2016, la 1,3 miliarde lei.

Cantitatea de gaze transportată a crescut cu aproape 14%, la 9,21 milioane metri cubi.

Acţionarul majoritar al Transgaz este Ministerul Economiei, care controlează 58,5% din acţiuni.

Compania are o capitalizare de 4,54 miliarde lei (circa 1 miliard euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.