Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transilvania, reprezentata direct la nivelul UE. Initiativa apartine PSD

transilvania

Eurodeputații PSD Victor Negrescu și Emilian Pavel lansează la Bruxelles Delegația Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului – proiect care va asigura reprezentare directă la nivelul Uniunii Europene a zonei de vest a României. Delegația va promova valorile culturale și oportunitățile economice prin evenimente periodice, după modelul folosit de landurile din Germania.

Lansarea va avea loc pe 25 aprilie în cadrul festivalului organizat de comunitatea românească din Belgia, aflat la a 10-a ediție, intitulat „Festivalul Primăvara Românească la Bruxelles” și având tematica „Din Transilvania, Crișana, Banat și Maramureș în inima Europei”. La festival vor lua parte artiști, artizani, jurnaliști, oficialități din toată zona și oameni de cultur, se arat intr-un comunicat de presa.

„Zona de Vest a României are un potențial cultural, turistic și economic care trebuie fructificat. O reprezentare directă pe lângă Uniunea Europeană va permite acestor regiuni să fie mai bine cunoscute de către instituțiile europene și va crea premisele pentru o mai bună promovare, dar și fructificare a oportunităților oferite de apartenența la Uniunea Europeană. Un exemplu de astfel de oportunități sunt fondurile europene, o parte dintre acestea fiind accesibile direct de la Bruxelles. De altfel, în acest sens am lansat deja portalul GranturiEuropene.ro, care îi ghidează pe cei interesați către obținerea acestor finanțări.

Alături de colegul Emilian Pavel am inițiat acest proiect, însă nu suntem singurii susținători din partea României. Ne dorim o largă susținere și îi invităm pe toți cei preocupați de interesele zonei să se alăture proiectului”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu.

„Rolul regiunilor la nivelul UE este unul din ce în ce mai important, iar noi credem că regiunea noastră trebuie să fie bine reprezentată la Bruxelles. Regiunile trebuie să mențină un contact permanent cu instituțiile europene, trebuie sa fie în mod esențial proactive, să se promoveze, să atragă investiții și să creeze bunăstare. Printr-un proces permanent de informare vor crește automat și șansele regiunii noastre de a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles. Ne dorim mult acest lucru”, a afirmat în context eurodeputatul Emilian Pavel.

Cei doi inițiatori susțin că, după modelul regiunilor din Spania, al provinciilor din Polonia sau al landurilor din Germania care au o reprezentare directă la nivelul instituțiilor europene, la fel și nou înființata Delegație își propune să promoveze oportunitățile oferite de zona Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului.

Delegația va organiza periodic la Bruxelles, considerată adesea „capitala Europei”, evenimente și conferințe în cadrul instituțiilor europene, va promova brand-uri locale și va susține inițiative locale în domeniul cultural, turistic sau economic. Potrivit inițiatorului Victor Negrescu, un prim brand local este „Ambasada Țării Moților”, care va urmări popularizarea acestei regiuni din centrul Munţilor Apuseni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.