Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transnistria ține AstraZeneca în depozite și cere Sputnik V de la Putin

transnistria_steag_drapel

Deputații din așa-zisul Soviet Suprem din Transnistria au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin cu o cerere de a „salva viețile compatrioților care locuiesc în regiune și să organizeze livrarea vaccinului rusesc spre Transnistria”.

Potrivit serviciului de presă al organului legislativ din regiune, acest lucru este prevăzut de un document adoptat miercuri „Cu privire la adresarea în legătură cu situația critică în domeniul vaccinării împotriva virusului COVID-19”, transmite Deschide.md.

Motivul elaborării documentului, potrivit serviciului de presă, au fost „numeroasele apeluri ale transnistrenilor, organizațiilor publice, șefilor orașelor și regiunilor republicii”.

"Din păcate, există o situație în care vaccinul coronavirus alocat pentru noi nu poate intra pe teritoriul nostru din cauza nuanțelor politice, iar al treilea val al pandemiei COVID-19 lovește Transnistria. Sute de oameni se îmbolnăvesc în fiecare zi, zeci de oameni mor", a spus președintele pretinsului legislativ Alexandr Korșunov.

Potrivit acestuia, Sputnik V a fost înregistrat de către Agenția pentru Medicamente din Moldova, dar bariere administrative și politice fac imposibilă intrarea acestuia în Transnistria.

Șeful comisiei parlamentare pentru politică externă, Galina Antiufeeva, s-a plâns de faptul că Transnistria este „singura țară din Europa în care vaccinarea cetățenilor nu a început, deoarece vaccinul Sputnik V nu a sosit încă din Federația Rusă sub forma de ajutor umanitar”.

În urmă cu trei săptămâni, Chișinăul a furnizat regiunii un lot de vaccinuri AstraZeneca din ajutorul umanitar primit din România. Cu toate acestea, autoritățile transnistrene încă nu au început să-l administreze populației, în așteptarea vaccinului rusesc. Potrivit liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, Moscova a promis că va furniza gratuit 70 de mii de doze de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.