Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transparency International anunță: 'Cetăţenii unguri constată o agravare a corupţiei'

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Cetăţenii unguri privesc corupţia ca pe o problemă ce se agravează în ţara lor, a declarat miercuri la o conferinţă de presă directorul pentru Ungaria al ONG-ului Transparency International, Jozsef Peter Martin, relatează agenţia MTI.

Majoritatea maghiarilor consideră că măsurile anticorupţie luate de guvern sunt inadecvate, adaugă acesta, insistând că ungurii au un sentiment al neputinţei în faţa corupţiei.

Citește și: Captură record de colţi de elefant în Austria, în valoare de peste jumătate de milion de euro

Reprezentantul Transparency International îşi bazează aprecierile pe un sondaj efectuat de acest ONG şi care arată că 30% dintre persoanele intervievate consideră că politicienii unguri sunt corupţi.

Este evidenţiată şi corupţia măruntă, cum ar fi cea din sectorul sanitar. Peter Martin mai sesizează faptul că tot mai puţini cetăţeni denunţă faptele de corupţie. Cei vârstnici sunt mai degrabă pasivi, în timp ce tânăra generaţie pare a fi mai dispusă să combată corupţia, adaugă reprezentantul ONG-ului.

La rândul său, şeful reprezentanţei Comisiei Europene la Budapesta, Gabor Zupko, a declarat la aceeaşi conferinţă de presă că în general corupţia are un efect negativ nu doar asupra încrederii în personalităţile publice ci şi asupra climatului investiţional şi competitivităţii economiei, anunță Agerpres.

ONG-ul Transparency International efectuează în fiecare an o analiză la nivel global ce se axează pe problemele de care se lovesc cetăţenii din cauza corupţiei. În raportul Global Corruption Barometer este cuprinsă o evaluare întocmită pe baza răspunsurilor date de circa 60.000 de persoane chestionate în 42 de state din Europa şi Asia Centrală. În cadrul acestei cercetări în Ungaria au fost intervievate 1.501 persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.