Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transport gratuit pentru elevi și preșcolari la manifestări culturale

104 ratb

Elevii și preșcolarii din București vor avea asigurat transportul, în grupuri organizate, la manifestările culturale inițiate de instituții publice de cultură de interes local din subordinea CGMB. Consilierii generali au adoptat miercuri un proiect de hotărâre în acest sens.

Cheltuielile de transport vor fi incluse în bugetul anual al Proedus. Instituțiile de cultură beneficiare indirect ale acestei facilități au obligația de a nu cuprinde cheltuielile de transport în prețul biletului de acces la spectacol. Instituțiile publice de cultură de interes local din subordinea CGMB vizate de decizia consilierilor sunt teatrele Odeon, Bulandra, Nottara, Metropolis, Constantin Tănase, Masca, Teatrul Evreiesc de Stat, Țăndărică, Ion Creangă, Excelsior, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Circ&Variete Globus București, Opera Comică pentru Copii și Teatrul Stela Popescu.

În raportul de specialitate al proiectului se arată că, pentru susținerea actului cultural, educarea și încurajarea tinerei generații de a deveni iubitori de artă și frumos, este considerată oportună sprijinirea elevilor și preșcolarilor prin punerea la dispoziție a transportului către teatrele din subordinea CGMB. "Din repetatele întâlniri pe care le-am avut cu managerii de teatre a reieșit și această necesitate și s-a adus la cunoștința noastră o situație cu care ne confruntăm. În anii trecuți, atunci când și puterea de cumpărare era mai crescută pentru familiile din Capitală, nu se simțea atât de mult în bugetul familiilor bucureștene și plata transportului către instituțiile de teatru, de spectacol din Capitală. Domnii directori au semnalat că în ultima perioadă multe dintre familiile din București nu au mai putut acoperi aceste costuri de transport și s-a simțit, din păcate, prin faptul că mult mai puține școli sau grădinițe au putut să vină cu preșcolarii sau elevii la teatrele din Capitală", a declarat primarul general Gabriela Firea, la ședința CGMB de miercuri, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.