Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transport umanitar în Republica Moldova pentru mamele şi copiii refugiaţi din Ucraina, anunță Salvați Copiii

Agerpres.ro
convoi umanitar
Potrivit unui comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii, transmis marţi AGERPRES, 245.200 de produse igienico-sanitare (scutece, şerveţele umede şi absorbante), pentru 22.000 de bebeluşi, copii de vârstă mică şi mamele lor refugiaţi din Ucraina, pleacă, marţi dimineaţa, spre Chişinău, prin vama Albiţa.

Aproape 100.000 de refugiaţi ucraineni sunt pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care aproximativ 40.000 de copii, potrivit Direcţiei de asistenţă externă din ţara vecină. Mamele şi copiii refugiaţi din Ucraina sunt cazaţi în 100 de centre, gestionate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova.

Un raport al Agenţiei ONU pentru refugiaţi arăta că Republica Moldova dispune de o capacitate de gestionare a unui flux de 25.000 de refugiaţi şi în prezent găzduieşte un număr de patru ori mai mare, potrivit datelor oficiale, precizează Salvaţi Copiii.

Copiii prinşi în zonele de război din Ucraina sunt expuşi riscurilor de înfometare, frig şi trafic de persoane.

Totodată, mai mult de 100.000 de copii trăiesc în Ucraina în instituţii de îngrijire şi sunt în risc crescut de a fi lăsaţi în urmă.

Mai mult de 4 milioane de persoane, dintre care jumătate copii, au fost nevoite să fugă din calea războiului, aceasta fiind cea mai mare dislocare a copiilor de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace, se evidenţiază în comunicat.

Cei care doresc să sprijine programul de asistenţă umanitară pot accesa https://bit.ly/SalvatiCopiiiUcraina sau pot trimite un SMS la 8827 cu textul SALVEZ, donaţie singulară de doi euro.

Organizaţia Salvaţi Copiii precizează că evaluează constant nevoile copiilor şi ale familiilor acestora şi oferă asistenţă umanitară, după caz, la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi Republica Moldova, în Centrele de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări, precum şi în taberele de refugiaţi coordonate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi în punctele de staţionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.