Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportatorii cer demiterea șefului Consiliului Concurenței pentru dezastrul de pe piața asigurărilor RCA

Inquam Photos / Mircea Manole
protest transportatori rca Inquam Photos

Confederațiile transporatorilor din România acuză Consiliul Concurenţei că este „prieten faţă de companiile pe care ar trebui să le verifice şi să le sancţioneze, atunci când încalcă legea” în privința pieţei de asigurări RCA din România.

„Consiliul Concurenţei rămâne singura instituţie care nu ia astfel de măsuri, nici măcar atunci când abuzurile sunt evidente. Dacă transportatorii nu ar fi cerut aplicarea de urgenţă a acestei soluţii a plafonării preţurilor RCA, preşedintele Consiliului Concurenţei ar fi continuat să-şi lase prietenii din asigurări să facă ce doresc. La audierea de marţi, 22.02.2022, vom solicita Parlamentului României revocarea de urgenţă din funcţie a Preşedintelui Consiliului Concurenţei. Nu avem nevoie de sinecurişti care fac jocul companiilor din domeniul energiei şi al asigurărilor De asemenea, trebuie anchetă serioasă pe piaţa RCA, pentru a se vedea cum a fost posibil ca firma City Insurance să intre în faliment, unde este miliardul de euro scos din ţară şi de ce plătim toţi românii costurile fraudei realizate în piaţa RCA”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Transportatorii solicită Parlamentului să adopte următoarele 4 măsuri:

1. Destituirea preşedintelui Consiliului Concurenţei, care, doar la presiunea transportatorilor intervine în piaţă. De ce nu a neclanşat nicio anchetă în piaţa RCA cu privire la explozia preţului acestui produs de asigurare obligatoriu. Este evident pentru toţi românii că piaţa de asigurări din România s-a înţeles din nou, ca acum 5 ani, să majoreze preţul RCA. Doar domnului Bogdan Chiritoiu nu i se pare absolut nimic suspect că preţurile RCA s-au triplat în ultimele 5 luni.

2. Invitarea la audieri a conducerii ANAF. Declanşarea unui control de fond din partea ANAF la toate companiile de asigurări din România. Această instituţie nu a realizat în ultimii 30 de ani niciun control de fond la firmele de asigurări din România. Am înţeles că acum ar vrea să verifice situaţiile financiare ale cadavrului numit City Insurance.

3. Solicitarea declanşării unei anchete de către viitorul preşedinte al Consiliului Concurenţei în legătură cu evoluţia preţului RCA din ultimul an. Această majorare a preţului RCA ar trebui anchetate posibile înţelegeri ilegale şi abusive între firmele de asigurări care vând RCA în România.

4. Infiinţarea de urgenţă a firmei CEC Asigurări, firma de asigurări cu capital de stat românesc şi care să poată oferta un preţ RCA calculate pe baze actuariale şi nu în baza lăcomiei acţionarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.