Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportul aerian de pasageri a înregistrat o scădere de 66% în 2020

BJR
companii aeriene

Numărul pasagerilor transportaţi de companiile aeriene din întreaga lume a înregistrat o scădere de 66% în 2020 comparativ cu 2019, o evoluţie fără precedent din cauza pandemiei COVID-19, a apreciat miercuri Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite AFP.

Calculat în venituri pe kilometri parcurşi de pasageri (RPK), traficul aerian "a scăzut cu două treimi, fiind vorba de cel mai important şoc pe care l-a cunoscut vreodată sectorul aerian", a concluzionat economistul şef al IATA, Brian Pearce, cu prilejul unei videoconferinţe, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mohammad Murad(FPTR) dă cărțile pe față: ‘Pierderile până acum, constatate, sunt de peste 7 miliarde euro la nivel de industrie hotelieră și HoReCA. Nu am primit niciun sprijin, din contră, foarte multe discuții, fără valoare’

Ca o consecinţă a închiderii frontierelor şi altor restricţii introduse pentru a încerca ţinerea sub control a pandemiei, cursele aeriene pe rutele interne au rezistat mai bine (cu o scădere de 48,8%) faţă de traficul internaţional (care a înregistrat o cădere de 75,6%), potrivit IATA.

Datele pe fiecare lună arată că, în luna aprilie 2020, traficul aerian de pasageri a scăzut cu 5% faţă de nivelul normal, însă în timpul verii şi-a revenit. În luna decembrie 2020, scăderea traficului aerian de pasageri era de 70%, ceea ce a tras în jos media pentru întregul an 2020.

De asemenea, IATA a avertizat că perspectivele unei relansări în 2021 sunt afectate de apariţia unor noi tulpini de Covid-19, fără a-şi revizui însă, în scădere, previziunile pentru acest an.

"Am început 2021 şi ne aşteptăm în continuare ca acesta să fie un an de revenire, de la un punct foarte jos", a spus Brian Pearce, care şi-a exprimat speranţa că progresele campaniilor de vaccinare ar putea face ca situaţia din a doua jumătate a anului să fie una mult mai bună.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.