Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportul animalelor de companie în perioadele de criză

Freepik.com
animale de companie

O organizație internațională de protecție a animalelor și o asociație a companiilor aeriene din întreaga lume publică un ghid pentru transportul în condiții de siguranță al pisicilor și câinilor în perioade de criză

Organizația de protecție a animalelor Humane Society International (HSI), în colaborare cu International Air Transport Association (IATA) / Asociația Internațională de Transport Aerian, a publicat un ghid pentru autoritățile publice și entitățile din domeniul transportului aerian cu scopul de a facilita transportul în siguranță al pisicilor și câinilor de companie în perioadele de criză, în condițiile evacuării sau ale refugiului stăpânilor lor.

Propunerile din ghid sunt formulate pe baza regulilor standard la nivel global susținute de IATA pentru transportul animalelor pe calea aerului, de o manieră sigură și omenoasă.

Ghidul include o serie de propuneri, printre care:

  • Introducerea flexibilității în chestiunile legate de acte — autoritățile să relaxeze cerințele privind documentele veterinare de călătorie pentru câini, pisici și alte animale de companie.
  • Evaluarea spațiilor de depozitare la sol — aeroporturile să identifice spații suplimentare de depozitare, care sunt conforme cu cerințele privind siguranța animalelor vii.
  • Furnizarea de informații suplimentare — părțile interesate să evalueze materialele de comunicare pentru a oferi informații clare și relevante proprietarilor de animale de companie prin toate canalele de servicii pentru clienți, inclusiv prin call-center, email, chat și rețele sociale.
  • Colaborarea cu companiile de transport pentru animale de companie și producătorii de lăzi de transport – aeroporturile să solicite ajutorul acestor entități pentru a pune la dispoziție containere suplimentare pentru transportul animalelor vii (cabină și cală) la punctele de plecare importante.

Katherine Polak, vicepreședinte pentru problemele animalelor de companie și implicare la Humane Society International și membru al Grupului de lucru temporar pentru animale de companie IATA, a declarat: “În vremuri de criză, importanța menținerii animalelor de companie împreună cu proprietarii lor nu poate fi subestimată. Legătura specială pe care o avem cu animalele noastre de companie este foarte importantă, iar în timpul conflictelor și crizelor acestea oferă consolare și un sentiment de stabilitate oamenilor care au trecut prin atât de multe încercări. Asistența oferită de HSI refugiaților ucraineni și animalelor lor a arătat cât de multe sunt dispuși oamenii să facă pentru siguranța animalelor lor. Așadar, suntem extrem de mândri să colaborăm cu IATA pentru a ne asigura că refugiații pot să-și ia cu ei patrupedele la care țin, astfel încât, indiferent de natura conflictului sau a crizei, oriunde în lume, animalele de companie și oamenii să poată rămâne împreună.”

Brendan Sullivan, directorul general al Programului de transport de mărfuri din cadrul IATA, a spus: “Transportul aerian reprezintă o intervenție esențială, critică în situații de criză. Reacția umanitară la invazia rusă în Ucraina nu a fost ceva diferit din acest punct de vedere. Transportul aerian a ajutat oamenii să fugă în zone sigure și a oferit ajutor umanitar, iar companiile aeriene cu operațiuni în prima linie a crizei au înțeles importanța efortului de a ajuta familiile să rămână împreună cu animalele lor de companie. Companiile aeriene aflate în prima linie a crizei — KLM, LOT Polish Airlines și Bulgaria Air — au fost printre primele companii aeriene care au luat măsuri pentru a-i ajuta pe refugiați să-și ia animalele de companie cu ei. Comisia Europeană a abordat, de asemenea, această problemă, sfătuind toate statele membre UE să relaxeze cerințele privind documentele veterinare pentru câini, pisici și alte animale de companie care călătoresc cu refugiații. Prin activitatea noastră împreună cu HSI am învățat din această experiență, iar industria va fi și mai bine pregătită pentru crizele viitoare.”

Aproape nouă milioane de treceri ale frontierei din Ucraina au fost înregistrate de la începutul războiului, începând cu 24 februarie 2022. Au fost înregistrați peste 5,6 milioane de refugiați și se estimează că peste șapte milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei.

Nu există date oficiale cu privire la numărul de animale de companie care au trecut granițele Ucrainei de la începutul războiului. Potrivit HSI, acest număr poate fi estimat la un animal de companie la fiecare 200 de refugiați; alte estimări arată că peste 30.000 de animale de companie au intrat numai în Polonia.

Mulți refugiați ucraineni au decis să nu-și ia animalele de companie cu ei sau au amânat evacuarea din zonele de război, de teamă că prezența animalelor le va îngreuna, la punctele de trecere a frontierei sau pe aeroporturi, călătoria către zonele sigure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.