Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportul gazelor naturale din Uniunea Europeană în Ucraina crește cu 600%

energyintel.com
gaze europa

Operatorul sistemului ucrainean de transport al gazelor naturale (GTSOU) a transportat peste 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în țară din Uniunea Europeană și Moldova în perioada aprilie-jumătatea lunii octombrie, de șapte ori mai mult decât cei aproximativ 414 milioane de metri cubi (mcm) transportați în aceeași perioadă a anului trecut, a informat presa ucraineană, citând Ministerul Energiei, scrie interfax.com.

Cea mai mare parte a acestui gaz - 2,4 miliarde de metri cubi - este combustibil deținut de companii străine care este stocat în instalațiile ucrainene de stocare subterană a gazelor.

Slovacia a rămas principala sursă de gaze transportate, reprezentând 45% din total, potrivit informațiilor GTSOU citate de minister. Gazul a fost transportat și din Ungaria, Polonia și de-a lungul rutei transbalcanice, din România prin Moldova.

Ministerul a declarat că ruta transbalcanică a fost utilizată pentru prima dată în acest an și a transportat în principal gaz la comenzi de la comercianții străini pentru depozitare în Ucraina.

Anterior s-a raportat că 982,7 mcm de gaz au fost transportați în Ucraina din UE și Moldova în septembrie. Cifra pentru aprilie-septembrie a fost de peste 2,8 miliarde de metri cubi, mai mult decât în aceleași perioade din 2021 și 2022.

Șeful grupului Naftogaz, Alexei Cernîșev, a declarat anterior că cantitatea de gaz deținută de nerezidenți în instalațiile subterane de stocare a gazelor din Ucraina a ajuns la 2,2 miliarde de metri cubi la începutul lunii octombrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.