Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transsexual român, vedetă în presa britanică - Vrea să aibă copii prin fertilizare în vitro, cu ovulele dinainte de operație

Radu Pop
trans taylor

Un bărbat transsexual român și logodnica sa intenționează să urmeze un tratament de fertilizare in vitro decontat de sistemul medical britanic, folosind uterul ei și ovulele lui.

Taylor Winters, în vârstă de 40 de ani, din Watford, Hertfordshire, s-a născut femeie în România, dar s-a simțit întotdeauna "ca un băiat" în copilărie. S-a mutat în Marea Britanie în urmă cu nouă ani și a început să analizeze tranziția - începând tratamentul cu testosteron la 34 de ani, notează Daily Mail.

Taylor a găsit "interesant" să își lase barba să crească, să își audă vocea cum scade în tonalitate și a spus că s-a simțit "întreg" după ce și-a făcut operația.

Înainte de a începe tranziția, Taylor a decis să-și înghețe ovulele și acum începe un tratament de fertilizare in vitro pe NHS (National Health Service) împreună cu logodnica sa, Chloe.

Cuplul folosește un donator de spermă și plănuiește să folosească ovulele congelate ale lui Taylor la primul lor transfer și pe cele ale lui Chloe la al doilea - astfel încât să poată avea fiecare câte un copil biologic.

Taylor, un director de social media, a declarat: „Mă simt întreg acum. Sunt cea mai fericit ca niciodată. Am așteptat toată viața ceva, dar nu știam dacă se va întâmpla. Nu mi-am pierdut niciodată speranța.”

Cei doi vor să folosească același donator de spermă pentru cel de-al doilea copil al lor.

Chloe, în vârstă de 30 de ani, a declarat: „A fost uimitor să observ cum fiecare injecție îi transforma corpul, dar cel mai important, mi-a plăcut să văd cât de încrezător a crescut pe măsură ce trecea fiecare lună. Cred că este atât de curajos să arăți lumii cine ești cu adevărat, așa că sunt foarte mândră de el pentru că și-a aliniat aspectul fizic la cine este în interior.”

„Întotdeauna mi-am dorit o familie a mea, încă de când eram mică. Să avem proprii noștri copii biologici a fost ceea ce am simțit că este potrivit pentru noi, așa cum este pentru multe cupluri - noi nu suntem diferiți. Faptul că am avut FIV ca opțiune pentru noi este o binecuvântare. Amândoi avem multă dragoste de oferit și avem cea mai bună familie și sprijin în jurul nostru, iar copiii noștri ar fi întotdeauna iubiți și acceptați pentru ceea ce sunt. Poți fi într-o relație sănătoasă și fericită dacă ești transsexual”, a mai declarat femeia.

content-image

Susține că familia din România l-a susținut

Taylor, care a crescut în Transilvania, România, le-a spus părinților săi că este băiat încă de la vârsta de cinci ani și spune că aceștia l-au susținut. El își tăia părul scurt și refuza să poarte rochii.

El a spus: „Spuneam că sunt mai degrabă o lesbiană butch, dar mă simțeam ca un băiat. Nu exista nicio vizibilitate [a persoanelor trans] deloc.”

Taylor purta haine largi și nu și-a dat seama că este transsexual până când nu a ajuns la 20 de ani și a văzut o femeie trans care era intervievată la televizor.

El a spus: „Am văzut o persoană transsexuală din România la televizor. Am simțit compasiune pentru fata transsexuală și, de asemenea, un pic de invidi.”

Taylor s-a mutat în Germania cu partenera sa de atunci în martie 2014, înainte de a se muta în Marea Britanie în martie 2015, când relația s-a rupt.

Acolo a început să analizeze în mod corespunzător tranziția și a întâlnit-o pe logodnica Chloe în 2016 - care l-a ajutat pe parcursul procesului.

După ce a trecut prin evaluări și teste fiziologice, a putut începe să folosească testosteron în noiembrie 2017. Înainte de a începe, Taylor a decis să își înghețe ovulele, deoarece își dorise dintotdeauna șansa de a fi părinte - dar nu se văzuse niciodată însărcinat.

El a declarat: „Deveneam ceva ce mă vedeam mereu în stare să fiu. A fost uimitor [și] emoționant. Am început să văd păr facial. Vocea mea a început să scadă după câteva luni. A fost un adevărat rollercoaster.”

Taylor a suferit o operație în octombrie 2019 și o histerectomie în noiembrie 2023.

El a spus: „A fost un sentiment atât de eliberator. A fost uimitor să nu trebuiască să-mi ascund pieptul - să merg la plajă și să nu trebuiască să port sutien.”

Vorbind despre a avea copii, Taylor a spus: „Din punctul meu de vedere, întotdeauna mi-am dorit să am copii biologici, dar nu am vrut să fiu însărcinată. Ne folosim ambele ovule pentru a întemeia o familie, astfel încât fiecare dintre noi să avem o legătură biologică.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.