Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Progresismul ia viteză: Transsexualii vor putea concura în competițiile internaționale de înot, dar nu toți sunt mulțumiți

theaustralian.com.au
gender transsexual

Federația internațională responsabilă cu competițiile de înot, World Aquatics, va lansa o categorie „Open” la Cupa Mondială de înot de la Berlin, și care va primi "înotători de toate sexele și identitățile de gen", informează insidethegames, conform Mediafax. Însă chiar transsexualii sunt deranjați de anumite aspecte.

A fost implementată o regulă conform căreia oricine a trecut prin pubertate masculină nu va fi admis într-o cursă feminină.Categoria open va cuprinde curse pe distanțele de 50 și 100 de metri.

Vicepreședintele Deutscher Schwimm-Verband, Kai Morgenroth, a salutat inițiativa.

"Berlinul este încântat să susțină această inițiativă revoluționară cu sprijinul deplin al Federației Germane de Natație", a declarat Morgenroth. "Suntem mândri să găzduim un eveniment în care înotătorii pot concura fără bariere. Berlinul este centrul Germaniei pentru diversitate și incluziune și, prin urmare, este locația perfectă pentru un astfel de proiect progresist”, a spus acesta.

Femeile trans protestează

În ciuda acestui fapt, unii atleți transsexuali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conceptul unei categorii deschise.

"Alegerea [World Aquatics] de a forța femeile transsexuale să intre într-o categorie "deschisă" cu bărbați cisgender este un nonstarter lipsit de etică", a declarat Veronica Ivy, ciclistă trans și dublă campioană mondială Masters a Uniunii Cicliste Internaționale, citată de insidethegames.

"Este însăși definiția "separat, dar egal" și o indignare extremă pentru femeile afectate.

"Femeile trans sunt femei din punct de vedere legal, social și medical; noi suntem femei din punct de vedere legal, social și medical. Ar trebui să concurăm cu femeile, iar federațiile sportive internaționale trebuie să înceteze să mai pună limite cu privire la cine este suficient de "femeie" sau "femeie"."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.