Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transsexualii schimbă politicile Meta: Liber la poze cu sfârcuri pe Facebook și Instagram

sani cenzurat

Consiliul de supraveghere al Meta Platforms a anulat marți decizia companiei de a elimina două postări de pe Instagram care înfățișau persoane transsexuale și non-binare cu pieptul gol, spunând că Meta trebuie să își schimbe politica pentru a o face mai incluzivă, informează agenția Reuters.

Consiliul, care este finanțat de Meta, dar funcționează independent, a declarat într-o hotărâre că politica companiei privind nuditatea pentru adulți se bazează pe o viziune binară a genului, ceea ce face neclar modul în care regulile se aplică persoanelor intersexuale, non-binare și transsexuale.

Cazurile sesizate de consiliu au inclus două postări din 2021 și 2022 făcute sub un cont de Instagram, care este menținut de un cuplu cu sediul în SUA. Postările prezentau imagini ale cuplului cu pieptul gol, cu sfârcurile acoperite, iar legendele acestora discutau despre asistența medicală pentru transsexuali și operațiile de schimbare a sexului.

„Restricțiile și excepțiile de la regulile privind sfârcurile feminine sunt extinse și confuze, în special în ceea ce privește persoanele transsexuale și non-binare”, a declarat consiliul.

Acesta a adăugat că „acest lucru creează confuzie pentru utilizatori și moderatori și, așa cum a recunoscut Meta, duce la eliminarea greșită de conținut”.

Consiliul de supraveghere, din care fac parte academicieni, experți în drepturi și avocați, a fost creat de companie pentru a se pronunța asupra unei mici părți din spinoasele apeluri privind moderarea conținutului, dar poate, de asemenea, să ofere consultanță cu privire la politicile site-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.