Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacția anului pe piața bancară a adus pierderi mari pentru o celebră bancă: Ce planuri are gigantul din Grecia pentru lunile următoare

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Banca elenă Eurobank a înregistrat în trimestrul al treilea pierderi de 15 milioane de euro din cauza cheltuielilor legate de vânzarea Bancpost, potrivit datelor publicate joi de a treia mare instituţie de credit din Grecia în funcţie de active, transmite Reuters.

Exceptând aceste cheltuieli, Eurobank a obţinut un profit de 61 de milioane de euro în trimestrul al treilea, în creştere cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care provizioanele au stagnat.

Citește și: Un gigant german face concedieri în masă: Mii de persoane vor fi afectate

Eurobank a explicat că se află în ultima fază a negocierilor cu Banca Transilvania pentru vânzarea filialei din România, Bancpost, care face parte din planul de restructurare convenit cu autorităţile din Uniunea Europeană.

Banca Transilvania, a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că împreună că Eurobank, acţionarul principal al Bancpost, au derulat negocieri exclusive cu privire la potenţiala achiziţie a Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN din Romania, iar data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit datelor publicate de Eurobank, la care fondul elen de salvare a băncilor, HFSF, are o participaţie de 2,4%, provizoanele pentru creditele neperformante au scăzut cu 2,4% faţă de intervalul similar al anului trecut, la 178 de milioane de euro.

Împrumuturile neperformante, care au o întârziere la plată de peste 90 de zile, erau de 35,2% la sfârşitul lunii septembrie, uşor sub nivelul de 35,2% atins în trimestrul al doilea.

Citește și: Românii au 'rupt NORMA' de Black Friday: Un retailer a vândut de zeci de milioane de euro, încă de la primele ore ale dimineții

Eurobank a vândut în septembrie un portofoliu de credite neperformante în valoare de 1,5 miliarde de euro, companiei suedeze Intrum, tranzacţie care potrivit directorului general al Eurobank, Fokion Karavias, a avut un efect pozitiv asupra reducerii ratei creditelor neperformante, anunță News.ro.

În lunile următoare, banca elenă intenţioneză o nouă vânzare de împrumuturi neperformante, dar nu a dezvăluit cine ar fi cumpărătorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.