Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție importantă pe piața media - Nexstar Media preia Tribune Media, pentru 4,1 miliarde de dolari

medscape.com
afaceri dubioase

Nexstar Media Group a convenit preluarea Tribune Media pentru aproximativ 4,1 miliarde de dolari, o tranzacţie prin care va fi creat cel mai mare operator de posturi locale de televiziune din Statele Unite, au declarat duminică persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Achiziţia ar avea loc la numai trei luni după eşecul unui acord de 3,9 miliarde de dolari prin care Tribune urma să fie preluată de Sinclair Broadcast Group, care este în prezent cel mai mare operator de posturi locale de televiziune din SUA, din cauza problemelor legate de reglementări.

Nexstar a oferit o ofertă superioară unei propuneri avansate de Apollo Global Management, în numerar, care evaluează Tribune la circa 46,5 dolari pe acţiune, au declarat trei surse apropiate situaţiei. Acţiunile Tribune au încheiat tranzacţiile de vineri la 40,26 dolari pe unitate.

Nexstar, care are o capitalizare de piaţă de 3,8 miliarde de dolari, a obţinut sprijinul unor bănci pentru finanţarea tranzacţiei, spus sursele.

Acordul dintre Nexstar şi Tribune Media ar putea fi anunţat luni, au adăugat persoanele.

Nexstar, cu sediul în Irving, Texas, operează şi asigură vânzările şi alte servicii pentru 174 de posturi TV, disponibile pentru aproape 39% dintre gospodăriile americane.

Tribune Media, cu sediul în Chicago, deţine sau operează 42 de posturi TV locale, care sunt disponibile pentru 50 de milioane de gospodării. Tribune Media mai deţine postul TV de divertisment prin cablu WGN America, care este disponibil pentru 77 de milioane de gospodării, o serie de aplicaţii digitale şi site-uri care au 54 de milioane de vizitatori unici pe lună, potrivit site-ului companiei. Tribune Media deţine şi o participaţie la Food Network.

Tribune a ieşit din faliment la sfârşitul lui 2012 şi a finalizat separarea activelor din domeniul ziarelor în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.