Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacţie-bombă lângă Capitală - Depozitul Dacia, cumpărat cu o sumă fabuloasă

dacia logo

Fondul de investiţii Globalworth Real Estate Investments, condus de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, a cumpărat depozitul închiriat de Dacia lângă Oarja, în aproprierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti, deţinut de omul de afaceri Simon Roth.

Tranzacţia de 42,5 milioane euro aşteaptă aprobarea de la Consiliul Concurenţei şi de de la actualul chiriaş al depozitului, Automobile Dacia. Construcţia se află la 100 km de Bucureşti, pe autostrada spre Piteşti.

Ziarul Financiar a anunţat în ianuarie că discuţiile dintre Ioannis Papalekas, CEO al Globalworth, şi Simon Roth, omul de afaceri care a câştigat licitaţia pentru viitoarea clădire de birouri care va grupa toate diviziile grupului francez, sunt la un pas de a fi finalizate, iar Globalworth ar putea prelua depozitul de la Oarja în care se regăseşte Centrul de Piese de Schimb al Dacia, citând surse din piaţă.

ULTIMĂ ORĂ - Tăriceanu, despre propunerile de la Justiție și IMM

Colliers International a consiliat compania Elgan, deţinută de omul de afaceri Simon Roth, în această tranzacţie.

„Vânzarea depozitului Dacia dezvoltat de Grupul Elgan, către Globalworth, reprezintă o tranzacţie importantă pentru piaţa de investiţii din România, urmând la scurt timp după intrarea fondului suveran GIC pe piaţa locală prin achiziţionarea platformei P3, şi subliniază interesul pentru acest tip de produs. De asemenea, prin această achiziţie, Globalworth îşi extinde portofoliul de centre de depozitare şi logistice în România, după achiziţia parcului TAP în Timişoara. Nu în ultimul rând, pentru Grupul Elgan este primul exit semnificativ în România, acesta uitându-se la noi dezvoltări", a declarat Robert Miklo, Director Asociat în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International.

Grupul Renault este singurul chiriaş al depozitului de 65.000 mp deţinut de Simon Roth aproape de Piteşti, iar încercarea de vânzare a depozitului i-ar aduce investitorului israelian sumele necesare pentru a porni proiectul de birouri din vestul Capitalei, construit exclusiv pentru Renault. Viitorul sediu va avea o suprafaţă închiriabilă de aproape 40.000 mp, dar zona exactă unde va fi construit nu a fost indicată de reprezentanţii Renault. Surse din piaţă spun că proiectul de birouri va fi amplasat tot în zona staţiei de metrou Preciziei din vestul Capitalei, unde investitorul israelian ar deţine parcele de teren legate de fosta platformă de producţie a Coca-Cola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.