Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacţie dubioasă: Cum a vândut Pavelescu sediul PNŢCD

În decembrie 2014, PNŢCD a vândut unul dintre sediile istorice ale partidului, aflat în centrul Bucureştiului. În ciuda opoziţiei din partea unor ţărănişti din vechea gardă, Aurelian Pavelescu şi acoliţii său s-au baricadat în clădire şi au aprobat vânzarea. Condiţiile în care s-a realizat tranzacţia ridică serioase semne de întrebare, iar PNŢCD riscă sancţiuni dure din partea Autorităţii Electorale Permanente.

Sediul a fost restituit partidului în 2009, ca urmare a hotărârii Curții de Apel București. Deși legea privind finanțarea partidelor politice interzice vânzarea bunurilor imobile timp de zece ani de la intrarea în patrimoniu, PNȚCD a vândut clădirea după numai cinci ani, pentru a evita sechestrul impus printr-o hotărâre judecătorească, pentru neplata datoriilor către o firmă privată, scrie evz.ro.

Vezi şi: Scandal la PNŢCD: Pavelescu s-a baricadat în sediul partidului

Două tentative de a legaliza vânzarea au eşuat în urma intervenţiei ţărănistului Vasile Lupu. Acesta a averizat notarii că fac un lucru ilegal. În cele din urmă, Pavelescu a reuşit să legalizeze tranzacţia la un notar din Râmnicu Vâlcea.

Pe 20 decembrie, Aurelian Pavelescu, însoțit de alți trei membri din conducerea partidului (Marius Guțău, Nick Teodorescu și Gheorghe Dinescu) i-au vândut imobilul din buricul Bucureștiului „colegei” Oana Alina Dănilă pentru 420.000 de euro. Vânzarea a fost făcută în rate: 45.000 de euro până la 30 decembrie 2014, 27.000 de euro până pe 30 aprilie 2015, „grosul” de 348.000 de euro urmând a fi plătit abia la sfârșitul anului 2016. Cumpărătorul Oana Alina Dănilă este președinte al organizației de femei a partidului.

Potrivit declarației sale de avere, depusă în 2014, Alina Oana Dănilă nu are niciun leu economisit sau investit. Întrebată de unde a avut cei 45.000 de euro, Alina Dănilă ne-a declarat că s-a împrumutat de bani. Ea este unicul asociat al Teodor Travel, firmă pe care are înființată o societate de turism. Agenția de turism a Alinei Oana Dănilă câștigă bani frumoși din contractele cu Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, unde șeful biroului Turism este chiar Marius Guțău, cel care i-a „vândut” clădirea Alinei Dănilă, împreună cu Pavelescu.

Aurelian Pavelescu a declarat, pentru EVZ, că vânzarea clădirii din str. Clemanceau este legală. El susține că hotărârea de vânzare a fost luată legal și statutar de Comitetul Național de Conducere. Legea prevede însă că termenul de zece ani curge de la momentul înregistrării în patrimoniul partidului.

„Dacă un imobil se vinde înainte de zece ani, suma încasată se confiscă și se face venit la bugetul de stat și se aplică și o amendă”, a declarat Marian Muhuleț, vicepreședinte și purtător de cuvânt al Autorității Electorale Permanente, pentru evz.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.