Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacţii cu acţiuni OMV Petrom de peste 688 milioane de lei

bursa-energie-opcom-727x404

Tranzacţiile cu acţiuni derulate luni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-au cifrat la aproximativ 702 milioane de lei (155,5 milioane de euro), pe fondul schimburilor cu acţiuni OMV Petrom care au depăşit 688 milioane de lei.

Fondul Proprietatea a anunţat, în 23 septembrie, că va demara o vânzare parţială a participaţiei deţinute în OMV Petrom, prin intermediul unei oferte publice privind atât acţiuni, cât şi certificate de depozit globale (Global Depositary Receip - GDR, n.r.), oferta urmând să fie încheiată în trimestrul 4 al acestui an.

Citește și: OMV transferă 19 zăcăminte din România către o altă companie

În data de 14 octombrie, Fondul Proprietatea a stabilit un preţ de 0,21 lei/acţiune şi 7,7 dolari pentru certificatul de depozit din oferta publică secundară.

Valoarea totală a schimburilor realizate luni la Bursa de la Bucureşti a fost 702,8 milioane de lei (155,7 milioane de euro) pe o piaţă în scădere. Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a consemnat o depreciere de 0,43%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,38%, iar indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat uşor cu 0,07%.

BET-NG, care reuneşte 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat o depreciere de 0,49%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,34%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,01%, anunță Agerpres.

Cele mai semnificative schimburi pe Piaţa Reglementată au fost realizate cu acţiunile: OMV Petrom (6,05 milioane de lei), Romgaz (4,5 milioane lei) şi Electrica (2,8 milioane lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.