Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traseul Lepșa-Rezervația Cheile Tișiței a fost închis din cauza zăpezii

salvamont
salvamont

Traseul marcat cu triunghi roșu, Lepșa-Rezervația Cheile Tișiței, a fost declarat închis din punct de vedere turistic, a anunțat luni Salvamont Vrancea, din cauza ninsorilor din ultimele zile și a surpării unei poteci.

Salvamont Vrancea anunță că, în urma ninsoriulor din ultimele zile, în zona montană a județului stratul de zăpadă a ajuns la altitudini de sub 1.000 de metri la 25-30 de centimetri, potrivit Agerpres.

„Sunt create condițiile producerii de avalanșe și curgeri pe versanți ce pot pune în pericol viața turiștilor”, susțin salvatorii montani.

Astfel, a fost luată decizia ca traseul marcat cu triunghi roșu, Lepșa-Rezervația Cheile Tișiței, să fie declarat închis din punct de vedere turistic.

Salvatorii mai spun că la aproximativ 150 de metri de intrarea în rezervație s-a produs o surpare a potecii, care a redus lățimea acesteia la câțiva centimetri.

„Vă recomandăm să amânați deplasările în această zonă până ce condițiile meteo vor permite o deplasare în siguranță”, au mai transmis salvamontiștii.

Conform acestora, stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri la peste 1.000 de metri altitudine, iar salvatorii montani atrag atenția că, în aceste condiții, turiștii trebuie să țină cont că timpii de deplsare pentru toate celelalte trasee din Munții Vrancei pot crește și de două, trei ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.