Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratament inedit antialcool - Un preot eliberează adeverinţe ştampilate prin care localnicii se jură că renunţă la acest viciu

www.lapresse.ca
băutură, alcool

Un preot din Satu Mare a găsit o metodă originală pentru a-i face pe sătenii care au probleme cu alcoolul să mai renunţe la băutură. Eliberează la cerere adeverinţe ştampilate prin care localnicii se jură că renunţă la acest viciu, notează observator.tv

Oamenii au totuşi dezlegare la un litru de bere sau o sută de mililitri de tărie pe zi. Practica este încurajată de cei din parohie, dar condamnată de superiorii preotului.

"Noi, oficiul parohial Tăşnad, adeverim că domnul. a depus jurământ că, începând de azi şi până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool în gura lui, în afară de un litru de bere pe zi."

Este textul scris pe adeverinţa eliberată unui sătean de către preotul Marian Crainic, din Satu Mare. Hârtia are antetul Episcopiei Maramureşului şi ştampila Parohiei, semn că vorbim despre un document oficial.

Citește și: Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: NU vom uita că UDMR a susținut PSD la guvernare. Dacă nu era Klaus Iohannis România ar fi fost îngenuncheată!

Cel care a cerut adeverinţa este un bărbat care se luptă de mulţi ani cu dependenţa de alcool, spune preotul.

Cât despre dezlegarea la un litru de bere pe zi, preotul spune că aşa se asigură că persoana respectivă nu intră în sevraj.

Eliberarea jurămintelor ştampilate este o tradiţie în parohia din Tăşnad, explică preotul care se laudă şi cu o performanţă. 90 la sută din cei care au cerut adeverinţele, au reuşit să reducă numărul paharelor.

Reprezentanţii Episcopiei Maramureşului nu sunt de acord cu această metodă însă chiar şi cu aceste critici, preotul consideră că doar cu un jurământ scris îi poate convinge pe sătenii care au o problemă cu alcoolul să depună eforturi pentru a renunţa la acest viciu.

Mai ales că în România alcoolismul este boala cel mai puţin tratată, deşi statisticile arată că două milioane de persoane consumă alcool în mod excesiv.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.