Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratamente chirurgicale complexe la Sanador

colaj eco

Un chist renal drept a crescut în ultimii 20 de ani în corpul Feliciei Melinte, o ingineră TCM de 61 de ani din Prahova. La început n-a fost băgat în seamă, dar timpul i-a dat putere să își mărească volumul. Formațiunea era dezvoltată pe un rinichi documentat pe o malformație congenitală - sindrom de joncțiune pielo-ureterală.

"A acaparat încet dar sigur un spațiu atât de mare încât a deplasat organul în jos 7 cm. Nu mă durea, dar consecințele puteau fi grave, ajunsese la 13 cm în diametru. Îngrijorarea nu îmi dădea pace, cu toate că evoluția sa a fost supravegheată zilnic", ne spune doamna Melinte. Concomitent, pacienta era diagnosticată și cu o formațiune tumorală ovariană.

La Sanador a ajuns aflând despre conf. univ. dr. Constantin Gîngu, medic primar urolog cu palmares solid, rodat în mii de intervenții variate. "A fost ca un înger păzitor pentru mine. Mi-a explicat ce urmează să facă, ce tehnologii va folosi. Povestea dânsului despre mine se derula în fața mea ca un film, dar aveam acea liniște pe care numai un profesionist redutabil ți-o poate induce. România intra în starea de urgență, cam toată lumea se temea de CoViD-19, iar eu aveam o mare siguranță de sine. E trăirea noțiunii de încredere într-un medic, pe care am aflat-o la Sanador. Plus spitalul, care e ceva SF, de la aparatură la organizare. Nu credeam că așa ceva e posibil", continuă Felicia Melinte.

Înainte de conf. dr. Gîngu a existat o evaluare complexă a conf. univ. dr Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică - ginecologie. Alături de dânșii, evident, echipe excelent pregătite din mai multe specialități.

Intervenția "a fost doar un somn bun, la capătul căruia m-am trezit cu o cicatrice". E un fel de a echivala siguranța și recunoștința într-o frază de o noblețe simplă și sinceră.  N-a simțit nimic, e clar, dar "somnul bun" a însemnat un timp operator fructificat la maximum: histerectomie totală cu anexectomie bilaterală, plus cura chirurgicală a chistului și pieloplastia. Abordarea, laparoscopică, a fost printr-o incizie chirurgicală unică, rezolvările fiind, practic, concomitente; de altfel, metoda este recomandată în situațiile în care nu există suspiciune de malignitate a formațiunilor chistice uro-genitale. Asta presupune sincronizare perfectă, experiență, multă știință de carte și comunicare inclusiv la nivel de gesturi. Dacă ar fi să caracterizeze inginerește "duetul" dr. Gîngu - dr. Herghelegiu în trei cuvinte, doamna Felicia Melinte renunță la limbajul tehnic: "curaj, onestitate, seriozitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.