Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratamentul care poate vindeca obezitatea

dr turcu

Obezitatea este o afecțiune cronică cu evoluție progresivă, care afectează metabolismul corpului uman și care se manifestă prin creșterea excesivă în greutate. Pentru pacienții cu obezitate morbidă (obezitatea însoțită de afectarea severă a stării de sănătate) care nu au reușit își controleze greutatea prin alte modalități, precum exercițiile fizice sau dieta alimentară, chirurgia bariatrică (metabolică) reprezintă soluția de preferat. Intervențiile chirurgicale efectuate în vederea scăderii ponderale împreună cu respectarea apoi a unui set de recomandări pot reduce semnificativ gradul de obezitate și pot chiar vindeca afectarea metabolică.

Intervențiile de chirurgie bariatrică modifică anatomia aparatului digestiv cu scopul de a restricționa ingestia de alimente și a scădea absorbția nutrienților. Astfel, prin reducerea caloriilor, în timp se obține pierderea kilogramelor în exces și, odată cu acestea, o reducere semnificativă a complicațiilor cardiovasculare grave, a hipertensiunii arteriale, a sindromului de apnee în somn sau a diabetului zaharat. Intervențiile chirurgicale bariatrice sunt sigure și se realizează cu ajutorul tehnicilor chirurgicale minim invazive, prin chirurgie laparoscopică sau robotică.

Chirurgia bariatrică corectează obezitatea morbidă și factorii de risc asociați, dar numai prin implicarea activă a pacienților se pot obține beneficii pe termen lung, precum ajungerea la o greutate optimă și menținerea acesteia, cu îmbunătățirea semnificativă a calității vieții. Pacientul este inclus într-un program multidisciplinar de urmărire postoperatorie, prin care se ține sub observație progresul scăderii în greutate și respectarea regimului alimentar. La indicația medicului curant, este necesară efectuarea periodică a unor analize de sânge sau chiar a unei endoscopii digestive superioare pentru monitorizarea statusului biologic.

Reușita intervențiilor de chirurgie bariatrică se obține prin managementul integrat al cazurilor, cu implicarea unor medici cu experiență vastă în domeniu. Echipa de chirurgie bariatrică de la Spitalul Clinic SANADOR, formată din medici cu experiență operatorie bogată, practică minim invaziv, laparoscopic și robotic, toate tipurile de intervenții chirurgicale metabolice. SANADOR oferă toate opțiunile pentru un tratament chirurgical bariatric de succes, în deplină siguranță, cu cele mai moderne echipamente și în condiții de confort crescut.

Spitalul Clinic SANADOR pune la dispoziția pacienților atât un program de consiliere și evaluare preoperatorie, cu scopul de a evalua starea de sănătate și de a alege cea mai bună soluție chirurgicală, cât și un program multidisciplinar de urmărire postoperatorie, pentru evaluarea scăderii ponderale și menținerii acesteia pe termen lung și pentru supravegherea optimă a evoluției pacientului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.