Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratamentul împotriva HIV ar putea preveni infectările cu COVID-19 (Studiu)

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Anumite medicamente folosite în tratamentul împotriva HIV ar putea avea un rol în prevenirea infectărilor cu COVID-19, conform datelor preliminare ale unor studii recente care ar putea oferi o explicaţie de ce persoanele cu HIV nu par a avea un risc mai mare de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 deşi sunt în general mai vulnerabile la infecţii, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Medici din Franţa au studiat peste 500 de persoane cu HIV, dintre care o treime au primit un tratament pe termen lung cu medicamente inhibitoare de protează ca parte a terapiei lor antivirale.

Timp de peste un an, infectări cu coronavirus au fost diagnosticate la 12% dintre participanţii care luau inhibitori de protează şi la 22% dintre cei care nu primeau aceste medicamente. Patru pacienţi din cel de-al doilea grup au fost spitalizaţi cu COVID-19.

După analizarea altor factori de risc, s-a constatat că indivizii care luau inhibitori de protează au prezentat un risc cu 70% mai scăzut de a fi infectaţi cu coronavirus decât pacienţii care nu luau aceste medicamente, conform datelor programate pentru prezentare la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase.

Unele tratamente noi împotriva COVID-19 folosesc inhibitori de protează care împiedică multiplicarea virusului.

"Medicamente inhibitoare de protează sunt utilizate de foarte mult timp, au un profil bun de siguranţă şi sunt în general bine tolerate", a declarat dr. Steve Nguala de la spitalul din Villeneuve-Saint-Georges, într-un comunicat.

Ele au potenţialul "de a preveni răspândirea de infecţii şi mutaţii ale viitoarelor variante", a spus el, adăugând că sunt necesare însă studii mai ample pentru a confirma concluziile acestor studii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.