Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratamentul metastazelor cerebrale cu tehnologie de top la SANADOR

stereotaxie

Radioterapia stereotaxică este o tehnică de tratament prin iradiere a cancerului, care implică administrarea unor doze mari, semnificative de radiație, cu o precizie ridicată, la nivelul tumorilor de mici dimensiuni, obținând distrugerea acestora prin necroza celulelor neoplazice și reducând totodată iradierea organelor învecinate. Pentru pacient, avantajele sunt bine definite: procedura este nedureroasă și neinvazivă, are o precizie foarte mare, protejând țesuturile sănătoase, și nu necesită internare.

Printre indicațiile importante ale stereotaxiei se numără tratamentul metastazelor cerebrale.

Tratamentul stereotaxic este cel mai frecvent indicat ca tratament adjuvant, după o perioadă de aproximativ o lună de la intervenția chirurgicală, și poate avea o durată de 3 până la 5 ședințe. Decizia asupra planului de tratament este luată în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare (Tumor Board), unde medicii iau în considerare mai mulți factori, cum ar fi numărul metastazelor, dimensiunea și localizarea lor, tipul histologic al tumorii primitive, statusul de performanță al pacientului.

Pentru a evalua și controla performanța tratamentului, pacienții vor fi urmăriți succesiv prin controale imagistice (precum RMN cerebral) la intervale apropiate de timp (la fiecare 3 luni).

Centrul Oncologic SANADOR, centru integrat pentru diagnosticul și tratamentul cancerului, este cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții au acces la tehnologie de ultimă generație atât pentru diagnosticarea (medicină nucleară), cât și pentru tratamentul cancerului. Pentru stereotaxie sunt disponibile două acceleratoare liniare de ultimă generație: acceleratoarele TrueBeam STX și TrueBeam, produse de Varian, lider mondial în domeniu. Aceste echipamente oferă pacienților un tratament rapid, cu precizie ridicată a iradierii și doze scăzute de radiații administrate țesuturilor sănătoase.

Planul de tratament stereotaxic este stabilit de o comisie multidisciplinară din care fac parte medici cu vastă experiență și rezultate de succes, din domenii complementare: oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, neurochirurgie, radiologie-imagistică medicală, anatomie patologică etc., după caz. Tratamentul este personalizat și optimizat pentru necesitățile pacientului și are la bază o planificare de specialitate, pe baza datelor medicale de ultimă oră și a celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice.

Află mai mult despre stereotaxie și tratamentul integrat al cancerului dintr-un material realizat de Dr. Cristina Iftode, medic primar Radioterapie cu competențe în radiochirurgie și stereotaxie, coordonator pentru stereotaxie la Centrul Oncologic SANADOR.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.