Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratatul INF luat în discuție la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO: Întâlnirea este programată pentru miercuri și joi la Bruxelles

NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va participa, miercuri şi joi, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la sediul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Potrivit sursei citate, pe parcursul celor două zile ale reuniunii vor fi dezbătute teme de interes major referitoare la implementarea deciziilor adoptate la ultimul Summit aliat din iulie 2018, respectiv la reuniunea ministerială subsecventă din octombrie 2018.

"Evenimentul este structurat pe cinci reuniuni formale, accentul urmând să fie pus pe stadiul implementării posturii întărite de descurajare şi apărare, precum şi pe aspectele legate de reconfirmarea unităţii şi solidarităţii aliate, printr-o contribuţie substanţială la împărţirea echitabilă a responsabilităţilor, participarea la misiunile şi operaţiile aliate, precum şi cooperarea la nivel NATO-UE. De asemenea, miniştrii aliaţi vor aborda tema Tratatului privind Forţele Nucleare cu Rază Intermediară de Acţiune", se precizează în comunicatul MApN.

În marja reuniunii, oficialul român va avea şi o serie de întrevederi bilaterale cu omologii săi din statele membre NATO, Marea Britanie şi Canada, precum şi din ţări partenere, precum Georgia şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.