Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un celebru restaurant din București a fost închis: Mizerie de nedescris, insecte moarte, între neregulile găsite de inspectori, după sesizări pe Facebook

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au anunțat, sâmbătă, că au închis restaurantul Trattoria Roma, din cartierul Drumul Taberei, din Capitală, după ce au găsit mizerie și insecte moarte, dar și alte nereguli. Acesta își reia activitatea după rezolvarea problemelor.

Potrivit ANPC, comisarii s-au autosesizat în urma unei postări de pe rețelele de socializare.

Astfel, în urma verificărilor la restaurant, o echipă a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor municipiul București a constatat un mod defectuos de derulare a activității restaurantului, .

Astfel, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unei cantități de peste 113 kg produse neconforme în valoare de peste 5.000 lei, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 10.000 lei, iar prestarea serviciilor a fost oprită până la remedierea deficiențelor.

Între nereguli, comisarii ANPC au sesizat utilizarea unor materii prime și preparate culinare fără etichete cu data limita de consum sau elemente de identificare și caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice total neigienizate, cu prezența masivă de praf, impurități și resturi alimentare pe ventilația cu care sunt echipate , prezența unor insecte moarte, nerespectarea condițiilor de temperatură și a vecinătăților în agregatele frigorifice, existența unui paviment depreciat ce nu poate fi igienizat corespunzător, utilizarea bureților de sârmă, în spațiul de lucru și colectarea rezidurilor solide în recipiente fără capac. De asemenea, informarea consumatorilor asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potențial alergen lipsea în lista meniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.