Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trebuiau să îi îngrijească, dar i-au infectat: Peste 70 de persoane au luat virusul la un Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică

coronavirus covid covid-19

Peste 70 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Brâncoveneşti, 45 din rândul pacienţilor şi 27 de angajaţi, în ciuda măsurilor de prevenire luate începând din luna martie, a declarat, marţi, managerul centrului, dr. Vasile Pokorny.

Managerul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Brâncoveneşti a precizat că personalul instituţiei a fost testat până acum de cel puţin opt ori, începând din luna martie, dar că la ultima testare 27 de angajaţi din cei 215 au fost confirmaţi pozitiv, scrie agerpres.ro.

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

În aceste condiţii, a spus dr. Pokorny, a început testarea pacienţilor de pe secţiile în care personalul a fost depistat pozitiv şi, din cele 165 de probe prelevate, 45 au ieşit pozitive.

"Primele teste COVID pozitive au apărut zilele trecute la 27 de cadre, după care au fost testaţi peste 160 de asistaţi. Pentru 45 rezultatul este pozitiv şi au fost mutaţi într-un pavilion special. Angajaţii sunt asimptomatici şi sper ca o parte dintre ei să fie de acord să se întoarcă la lucru în pavilionul COVID, pentru a fi alături de asistaţi, fiindcă avem probleme cu personalul (...) Bolnavii pozitivi sunt, în marea lor majoritate, din categoria celor mai tineri, în momentul de faţă nimeni nu este în stare gravă", a declarat dr. Vasile Pokorny.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

Doctorul a arătat că, începând cu luna martie, au fost luate măsuri de prevenire, s-a interzis ieşirea pacienţilor din instituţie, vizitele au fost sistate, iar pachetele pentru asistaţi erau lăsate la poartă, apoi dezinfectate înainte de a ajunge la asistat.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncoveneşti lucrează 215 persoane, aici fiind internaţi 280 de pacienţi.

Citește și: Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, ieșire dură la adresa lui Nelu Tătaru: ‘Incompetența bulbucată lovește din nou’

Până marţi, în judeţul Mureş au fost confirmate 2.612 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, faţă de ziua precedentă fiind înregistrate 115 cazuri noi.

Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 198 persoane confirmate pozitiv în spitalele din judeţ.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

De asemenea, până acum, 810 de persoane s-au vindecat şi au fost externate din spitalele din judeţul Mureş. În plus faţă de acestea, 552 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 181 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 66 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus iar 146 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: ‘În continuare sunt zeci de spitale care stau goale, în vreme ce milioane de pacienți așteaptă la rând pentru un tratament’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.