Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Treburile casnice, aparent banale, care declanșează crize lombare. Cea mai dăunătoare activitate și ce e interzis să faci

Philips
datul cu aspiratorul casnic

Câteva mișcări necontrolate pot declanșa dureri lombare crunte. Medicii spun că există treburi casnice pe care le facem în mod obișnuit, fără să ne dăm seama că ne-ar putea provoca adevărate crize de spate.

Cele mai obișnuite treburi casnice care cauzează crize de durere de spate sunt aspiratul, datul cu mopul și greblarea. Acest lucru se datorează faptului că toate aceste activități includ mișcări repetate ale spatelui. Pentru a evita durerea și încordarea mușchilor, menține șoldurile și umerii în mișcare în direcția modului în care lucrezi, relatează doc.ro

De asemenea, este foarte important ca aceste activități să fie evitate în perioada în care durerile de spate vă sâcâie.

Aspiratul, pe primul loc în ceea ce privește afectarea spatelui

Pe primul loc se situează datul cu aspiratorul prin casă, despre care se crede că este, probabil, cea mai dăunătoare activitate casnică pentru spatele tău. Implică răsuciri repetate, ceea ce poate duce la probleme cu discurile intervertebrale.

Un alt lucru pe care oamenii tind să-l facă este să aspire cu spatele foarte drept. La fel ca tendința de aplecare a spatelui, menținerea coloanei vertebrale supra-extinsă în timp ce aspiri este potențial dăunătoare. În acest caz, poate duce la mușchii dureroși la nivelul spatelui.

Pentru a evita posibilele dureri de spate ai la îndemână două variante: să aspiri în timp ce pui un picior în fața celuilalt la o distanță mică sau să îți schimbi picioarele și/sau brațele din când în când. În felul acesta, eviți oboseala musculară sau declanșarea unei accidentări.

Măturatul și spălatul cu mopul, un pericol

Măturatul și spălatul cu mopul sunt alte activități care solicită spatele. În general, coada mopului sau a măturii este prea scurtă, iar din această cauză trebuie să stăm aplecați când dăm cu mopul.

"Presiunea pusă pe zona lombară în timpul practicării acestor activități accentuează durerea. Este recomandat ca atunci când folosești mopul sau mătura, spatele tău ar trebui să fie drept.

Majoritatea oamenilor se cocoșează atunci când calcă. Acest lucru duce la o postură incorectă. Dacă trebuie să calci, fă asta stând pe un scaun cu spătar înalt și o suprafață dură", arată specialiștii.

Evită spălarea vaselor pentru moment!

Și spălatul vaselor pune presiune pe zona lombară, mai ales dacă chiuveta nu se află la înălțimea corectă. Conform sursei citate, ideal ar fi că aceasta să ajungă la nivelul curelei de la pantalonii tăi. Dacă ai dureri de spate, evită spălatul vaselor pentru moment. După ce trece criza dureroasă, specialiștii recomandă folosirea unei scări mici pentru a-ți tine unul dintre picioare mai sus. Astfel, presiunea pusă pe coloana vertebrală este redusă.

Dacă nu ai o scară joasă la îndemână, deschide dulapul de sub chiuvetă și sprijină un picior în interiorul dulapului.

Și când speli rufele trebuie să ai mare grijă. Aplecarea greșită poate declanșa dureri de spate - similar cu măturarea și utilizarea aspiratorului, aplecarea în mod repetat a taliei poate încorda mușchii spatelui.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.