Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei administratori de firme, reţinuţi în Harghita: Acuzaţii de evaziune fiscală de un milion de lei

expresspress.ro
mascati

Administratorii a trei firme au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi de evaziune fiscală, prejudiciul adus bugetului statului fiind estimat la aproximativ un milion de lei. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita a anunţat că în cursul zilei de miercuri au fost efectuate 11 percheziţii, în mai multe localităţi din judeţ, la domiciliile unor persoane suspecte de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de aceştia, patru persoane fiind aduse la audieri.

Cercetările efectuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au arătat că în perioada 2012 - 2016, patru reprezentanţi legali a opt societăţi comerciale au organizat un circuit infracţional evazionist, constând în eludarea obligaţiilor fiscale, bazat pe un sistem financiar - bancar fraudulos, în care sunt angrenate aceste societăţi comerciale controlate de ei, în mod direct sau prin interpuşi. "Aceştia, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, au dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli de achiziţie a unor materiale de construcţii, piese şi componente auto, pentru care au dedus ilegal TVA şi au diminuat artificial impozitul pe profit, prin care au cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu estimat la 1.000.000 de lei", se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al IPJ Harghita.

În urma celor 11 percheziţii au fost indisponibilizate 45 de ştampile şi acte contabile de la 18 societăţi comerciale, şapte medii de stocare (laptop, calculator, hard-disk extern şi memory-stick), trei telefoane mobile, o armă de tip sportiv cu aer comprimat, o arbaletă cu lunetă, 1.050 de dolari, 652 de euro, 75.000 de forinţi şi 74.147 de lei. Un bărbat de 61 de ani şi alţi doi în vârstă de 33 ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. "Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor ce au legătură cu această cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita", se precizează în comunicat. De asemenea, se fac cercetări şi pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.