Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei angajaţi ai unei misiuni diplomatice italiene au putut să părăsească Fâşia Gaza, după un incident în care a fost implicată Gruparea Hamas

twitter.com
atac gaza

Trei angajaţi ai unei misiuni diplomatice italiene au putut să părăsească miercuri Fâşia Gaza, după un incident rar în care au fost trase focuri de armă şi cei trei au fost urmăriţi, au declarat surse de securitate palestiniene şi diplomatice, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

Cei trei carabinieri, angajaţi ai consulatului general al Italiei la Ierusalim, s-au refugiat într-o clădire a ONU unde au rămas blocaţi timp de aproape o zi, în timp ce serviciile de securitate ale mişcării islamiste Hamas au înconjurat clădirea.

Ei au fost autorizaţi să părăsească Fâşia Gaza după ce le-a fost verificată identitatea, a declarat o sursă a serviciilor de securitate. Cei trei italieni au părăsit enclava miercuri după-amiază, a relatat o sursă diplomatică.

Cei trei angajaţi se aflau în Gaza pentru a pregăti o vizită a consulului general al Italiei în teritoriul guvernat de Hamas şi supus unei stricte blocade israeliene, a precizat sursa citată.

Forţele Hamas sunt stare de alertă după ce o operaţiune a forţelor speciale israeliene, infiltrate cu acte false în teritoriu, a fost zădărnicită în noiembrie. Operaţiunea s-a soldat cu moartea a şapte membri Hamas şi a unui israelian. Aceasta a marcat începutul unei escaladări a tensiunilor care a condus aproape la un alt război în Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.