Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei ani de închisoare pentru un fost agent de poliţie din Minneapolis implicat în uciderea lui George Floyd

nbcnews.com
george floyd

Un fost agent de poliţie din Minneapolis a fost condamnat joi la trei ani de închisoare pentru mai multe infracţiuni federale legate de uciderea lui Floyd George, informează Reuters.

J. Alexander Kueng, în vârstă de 28 de ani, a fost considerat vinovat de lipsirea de drepturi civile a lui Floyd, un bărbat de culoare ucis de poliţistul alb Derek Chauvin la 25 mai 2020, şi de neintervenţie în ajutorul victimei.

Un alt agent, Thomas Lane, a fost deja condamnat săptămâna trecută la doi ani şi jumătate de închisoare. El a asistat pasiv în timp ce Chauvin l-a apăsat cu genunchiul pe gât pe Floyd timp de nouă minute, provocându-i moartea.

Colegul lor Thung Tao urmează să îşi primească pedeapsa pentru aceleaşi fapte mai târziu în cursul zilei de miercuri, în cadrul aceluiaşi proces într-o instanţă federală, potrivit Agerpres.ro.

Chauvin a fost condamnat în februarie la 20 ani şi cinci luni de detenţie pentru încălcarea drepturilor civile ale lui Floyd. El execută acum o pedeapsă totală de 22 de ani şi jumătate de închisoare, prin însumarea noii condamnări cu cea din 2021, pentru omor cu intenţie, într-un proces la nivelul statului Minnesota.

Statul respectiv îi va judeca începând din ianuarie anul viitor şi pe Thao şi pe Kueng. În instanţa din Minnesota, Lane şi-a recunoscut complicitatea la omor în mai şi a fost deja condamnat pentru infracţiunea respectivă la trei ani de închisoare.

Toţi cei patru poliţişti au intervenit în 2020 în urma unui apel şi au încercat să îl reţină pe Floyd ca suspect de punere în circulaţie de bani falşi - o bancnotă de 20 de dolari, cu care cumpărase ţigări.

Kueng a contribuit şi el la imobilizarea brutală a lui Floyd, iar ceilalţi doi colegi ai săi au urmărit fără a interveni cum acesta îl ruga pe Chauvin să nu îl omoare, până când a rămas nemişcat. Potrivit procurorilor care au instrumentat acuzarea în procesul federal, agenţii care au asistat ştiau din instruirea primită şi din "decenţa umană elementară" că au datoria de a interveni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.