Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei artişti lirici ieşeni, printre care şi o elevă, premiaţi la un important concurs de canto din Cluj

Trei reprezentanţi ai Operei Naţionale Române din Iaşi, care au fost prezenţi la concursul de interpretare muzicală - canto "Verum Solitus Vocal Competition" de la Cluj-Napoca, au reuşit să impresioneze juriul, unul dintre aceştia, eleva Noemi Onucu, fiind recompensată cu Marele Premiu pentru voce feminină.

Opera din Cluj-Napoca a găzduit în această săptămână un concurs important de interpretare muzicală - canto adresat tinerelor talente ale universului liric, scrie agerpres.ro.

Managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu, a declarat că din juriu au făcut parte 11 manageri şi directori artistici ai teatrelor lirice din România şi Republica Moldova, preşedinte fiind celebra mezzosoprană Viorica Cortez.

"Atât marile personalităţi ale operei din juriu, cât şi publicul au apreciat din plin prestaţiile sopranei Noemi Onucu, basului Ivan Dikusar şi a lui Cezar Octavian Ionescu, toţi trei calificându-se în finala concursului, care a reunit doar zece interpreţi. Chiar dacă a fost cea mai tânără participantă din competiţie, Noemi Onucu, care este încă elevă, la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi, a primit Marele Premiu pentru voce feminină. Ivan Dikusar şi Cezar Octavian Ionescu au primit premii speciale. Urmare a triumfului de la Cluj-Napoca, Noemi Onucu a obţinut dreptul ca în următorii doi ani să fie prezentă în spectacolele organizate de toate instituţiile lirice din ţară", a spus managerul ONRI Iaşi, care a făcut parte din juriul concursului de la Cluj-Napoca.

Andrei Fermeşanu a explicat totodată că premiul obţinut de Noemi Onucu, care a debutat pe scena Operei ieşene în deschiderea stagiunii actuale, 2022-2023, reprezintă o confirmare a evoluţiei spectaculoase pe care aceasta a avut-o în acest an la Concursul Internaţional "Giulio Neri", organizat la Teatro degli Oscuri din Torrita di Siena.

"În Italia, Noemi Onucu, solista din Iaşi, a obţinut Premiul I şi Premiul "Gaetano Donizetti" la o competiţie care l-a avut ca preşedinte al juriului pe legendarul bariton italian Leo Nucci. Mă bucur enorm că Noemi a confirmat încrederea pe care Opera Naţională Română din Iaşi i-a acordat-o, prestaţia ei de la concursul Verum Solitus Vocal Competition fiind de excepţie. Sunt convins că dacă va continua să muncească la fel de mult va deveni una dintre stelele scenelor lirice ale lumii. Felicitări merită şi Ivan Dikusar şi Cezar Octavian Ionescu, care s-au prezentat excelent la competiţia de la Cluj-Napoca", a precizat managerul Operei Naţionale Române din Iaşi.

Acesta a arătat că teatrul liric din Iaşi a acordat la Verum Solitus Vocal Competition două premii speciale, sopranei Ana Stănescu şi baritonului Sebastian Balaj, ambii din Cluj-Napoca. Aceştia vor fi prezenţi pe scena instituţiei ieşene în spectacole din stagiunea 2023-2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.