Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bărbaţi bănuiţi de legături cu autorul atentatului de la Berlin au fost arestaţi în Turcia

reuters
atac berlin

Trei bărbaţi suspectaţi de implicare în atacul comis pe 19 decembrie la un târg de Crăciun din Berlin au fost arestaţi săptămâna trecută în Turcia pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, a relatat luni presa turcă, citată de AFP.

Cei trei sunt cetăţeni germani de origine libaneză şi sunt bănuiţi că au avut legături cu presupusul autor al atacului, tunisianul Anis Amri, care după ce a pătruns cu un camion în mulţime la Berlin, omorând 19 oameni, a părăsit Germania şi câteva zile mai târziu a fost împuşcat mortal de poliţia italiană la Milano. Atacul asupra târgului de Crăciun de la Berlin a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Citește și: David Rockefeller a murit chiar în ziua în care Forbes i-a anunțat averea

Suspecţii au fost arestaţi după ce autorităţile turce au primit o informaţie conform căreia trei bărbaţi intenţionau să se deplaseze într-o ţară europeană neprecizată, probabil pentru a comite un atentat.

Încă un suspect, un cetăţean german de origine iordaniană şi de asemenea bănuit că a avut legături cu Anis Amri, a fost arestat pe 11 martie în oraşul turc Izmir, anunță Agerpres.

Turcia, unde în ultimele luni au avut loc numeroase atentate, este o ţară de tranzit pentru numeroşi jihadişti europeni care se îndreaptă către Siria sau revin din această ţară în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.