Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bărbaţi care i-au furnizat arme autorului atentatului de la Nisa au fost INCULPAȚI

camion nisa

Trei bărbaţi suspectaţi că au jucat un rol în furnizarea de arme autorului atentatului de la 14 iulie de la Nisa, soldat cu 86 de morţi, au fost inculpaţi vineri şi plasaţi în detenţie provizorie, a precizat sâmbătă o sursă judiciară, potrivit AFP.

Cei trei bărbaţi, de 24, 31 şi 36 de ani, au fost reţinuţi luni la Nisa, alături de alte şapte persoane care au fost eliberate între timp. Un alt suspect, arestat la Nantes, a fost de asemenea eliberat.

Citește și: ATENTAT în Turcia: Multe VICTIME - VIDEO

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost inculpat pentru asociere într-un act de terorism. Ceilalţi doi au fost inculpaţi pentru complicitate şi pentru încălcarea legislaţiei privind armele într-un caz de terorism.

Cele 11 persoane reţinute, dintre care cinci sunt născute în Albania, făceau parte din anturajul unui cuplu de albanezi inculpat în iulie pentru că a vândut un pistol autorului atentatului sau din anturajul unui franco-tunisian de 21 de ani, inculpat de asemenea, care a recunoscut că a fost intermediar al acestei vânzări, anunță Agerpres.

Atentatul de la Nisa, comis de ziua naţională a Franţei, s-a soldat cu 89 de morţi de 19 naţionalităţi şi cu peste 400 de răniţi, seceraţi de camionul condus de atentator, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a tras cu pistolul asupra poliţiştilor, înainte de a fi ucis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.