Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bărbaţi fără adăpost, autorii incendiului de la fosta sală de sport de lângă Tribunal

captură facebook
incendiu Londra Luton

Incendiul care a distrus, în noaptea de joi spre vineri, o fostă sală de sport din Alba Iulia a fost provocat, potrivit Poliţiei, de trei bărbaţi, cu vârste între 28 şi 54 de ani, care au făcut foc în apropierea imobilului, pentru a se încălzi, potrivit Agerpres.

"La data de 10 noiembrie, în jurul orei 00,30, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că la un imobil dezafectat, situat în Piaţa Iuliu Maniu din Alba Iulia, a izbucnit un incendiu. (...). În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat 3 bărbaţi, de 54, 43 şi 28 de ani, care ar fi făcut foc în apropierea imobilului, pentru a se încălzi. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să fie luate măsuri legale", se arată într-un comunicat transmis vineri, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Prezenţa unor oameni fără adăpost în apropierea imobilului dezafectat a fost observată de ani de zile de către localnici. Şi în trecut au mai fost, în sezonul rece, incendii provocate de către aceştia, din dorinţa de a se încălzi, dar de mică amploare.

O fostă sală de sport, situată în centrul municipiului Alba Iulia, în proximitatea clădirii în care funcţionează Judecătoria, Tribunalul şi Parchetele de pe lângă aceste instanţe, precum şi în apropierea unor blocuri, a ars în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de joi spre vineri, fără să fie înregistrate victime.

Aflată de aproximativ un an în proprietatea Primăriei Alba Iulia, fosta sală de sport "1 Mai" din Alba Iulia a ars în întregime, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca foc deschis în spaţii deschise.

"Pompierii militari au reuşit să protejeze clădirea Tribunalului Alba Iulia şi alte două obiective aflate în proximitatea obiectivului incendiat", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alex Crişan.

Potrivit acestuia, o porţiune din zidul sălii de sport la care s-a manifestat incendiul s-a prăbuşit spre exterior, fiind avariat un autoturism.

La finalul anului trecut, primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a anunţat că sala de sport, aflată în stare de ruină, a fost preluată de municipalitate de la Ministerul Sportului, prin hotărâre de guvern. Se dorea ca aceasta să fie reabilitată, modernizată şi reintrodusă în circuitul sportiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.