Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei cadavre au fost găsite pe Everest - Ar putea fi cei trei alpiniști francezi dispăruți pe 26 octombrie

www.wikipedia.org
Everest, Himalaya

Trei cadavre neidentificate au fost descoperite de ghizii montani în Nepal, în zona în care trei tineri alpinişti francezi au dispărut pe 26 octombrie, după o avalanşă produsă în regiunea Everest, a declarat luni pentru AFP poliţia locală.

''Am primit informaţia că ghizii montani locali au găsit trei cadavre'', a declarat Rishi Raj Dhakal, inspector şi purtător de cuvânt al biroului de poliţie din districtul Solukhumbu.

Cadavrele au fost descoperite ''aproximativ în aceeaşi zonă în care s-a efectuat căutarea'' celor trei tineri alpinişti francezi dispăruţi, a precizat el.

''Un elicopter însoţit de o echipă de salvatori formată din ghizi montani profesionişti a fost trimis pentru a recupera aceste cadavre'', a continuat poliţistul.

''Nu putem confirma în acest moment identitatea acestor cadavre. Dacă vremea se menţine favorabilă, ghizii montani vor recupera cadavrele'', a adăugat el.

Şeful operaţiunilor de la Kailash Helicopter Services a confirmat trimiterea uneia dintre aeronavele sale. ''Elicopterul nostru s-a deplasat acolo pentru a recupera cadavrele'', a declarat Shree Hari Kuikel pentru AFP.

Alpiniştii francezi Louis Pachoud, Gabriel Miloche şi Thomas Arfi au fost daţi dispăruţi pe 26 octombrie, în urma unei avalanşe produse în timpul ascensiunii pe versantul vestic al Mingbo Eiger, cu altitudinea de 6.070 de metri.

Un responsabil din cadrul Ministerului Turismului a declarat pentru publicaţia Himalayan Times la scurt timp după producerea avalanşei că alpiniştii nu solicitaseră permisul de ascensiune, obligatoriu înainte de a se lansa într-o escaladă.

Nepalul a redeschis ţara turiştilor în luna septembrie, exceptându-i de la măsura carantinării pe cei vaccinaţi împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.